Bánkitó fesztivál 2015 előzetes

Most kaptuk a hírt, hogy egyik kedvenc fesztiválunkra, a Bánkitóra már elfogytak az Early Bird bérletek, ezért 24 órával meghosszabbították az első online elővételes kört. Így ma még féláron lehet hozzájutni Bánkitó bérlethez!

Bámkitó 2015

Bánkitó fesztivál 2015 előzetes

Zene

Az idei fellépők között lesz az Északi Színpadon és a Tószínpadon az Antonia Vai, a Middlemist Red, a Képzelt Város, a Csaknekedkislány, Szabó Benedek és a Galaxisok, a Fran Palermo vagy a Bohemian Betyars. A BAR 72 színpadon biztosan megforul még Bernáthy Zsiga, Colourblock, Naga & Péter Bernáth, Norwell és Monolit. Az S*10 mellé idén a Tilos és a Robur Busz is külön helyszínt csinálnak, így összesen 6 stage lesz.

Fran Palermo

Fran Palermo – foto: Bánkitó fesztivál

Művészet és aktivizmus

A művészet és aktivizmus hívószavára épülő programok célja egy olyan civil és kulturális platform létrehozása, amely különböző szervezeteknek és szellemi műhelyeknek biztosít bemutatkozási és kapcsolatteremtési lehetőséget. Az előző évekhez hasonlóan arra biztatjuk a résztvevő csoportokat, hogy egymással együttműködve, egymás eszköztárát és tudását felhasználva hozzanak létre olyan „fesztiválbarát” programokat, amelyek egy-egy aktuális (szakmai/társadalmi/közéleti) probléma megismerését és megértését segítik. A fesztivál idei szlogenjéből kiindulva a központi téma a többoldalúság: az ember lehetséges szerepeinek sokfélesége, a tudatos állampolgári részvétel és az azt elősegítő társadalmi aktivitás alternatív formái.

A folyamatosan bővülő együttműködők listáján szerepelnek szellemi műhelyek, mint a Mérei Szakkollégium, a Romakép Műhely, vagy a Kettős Mérce. Kulturális egyesületek, mint a tranzit.hu vagy a Magyarhangya. Az egyre erősödő színházi vonalat fogja képviselni többek között a Tünet Együttes és a Független Színház, valamint Feuer Yvette művészeti vezetésével a Lakon működő Bohócok a láthatáron csoport ifjúsági fórumszínházi előadása. Már biztosan a fesztiválon lesz a Szivárvány Misszió, az UCCU Roma Informális Oktatási Alapítvány és a Food not Bombs. A listát folyamatosan bővítjük.

Bánkitó fesztivál

Idő: 2015. július 16-17-18.
Net: Bánkitó fesztivál hivatalos
A Part magazin tavalyi élménybeszámolója: itt, itt, itt.

bankito2014_09

Pingbacks

  1. 10 ok, miért ne hagyd ki a Bánkitót | partmagazin.hu

Megjegyzés készítése