Aktuális egri Critical Mass: 2015. április 22., szerda

Aktuális CM facebook esemény    Critical Mass Eger facebook oldal

Critical Mass Eger 2015. április 22.

Az egri kerékpáros felvonulás legfontosabb célja a városi kerékpározás népszerűsítése.

A felvonulásokat április 22-én, a Föld napján és szeptember 22-én az Autómentes napon tartjuk.

A jelentős környezetszennyezéssel, zajjal járó autós közlekedéssel szemben fel kívánjuk hívni a figyelmet egy alternatív közlekedési formára: a kerékpározásra.

Bátorítani szeretnénk mindenkit, hogy ha csak teheti kerékpárral közlekedjen, mert az gyors, olcsó, egészséges, csendes, kis helyigényű és környezetbarát. Szeretnénk, ha a kerékpár megítélése kitörne a sport- vagy játékszer kategóriából, és a nyugat-európai városokhoz hasonlóan mi is felfedeznénk benne a praktikus közlekedési eszközt.

Nem az autósok ellen vagyunk! Csak szeretnénk, ha ésszerűen használnánk közlekedési eszközeinket!

Nem politizálunk! Rendezvényünkkel arra kívánjuk felhívni a figyelmet, hogy sokan vagyunk, és szükségünk van jól tervezett kerékpárutakra, kerékpársávokra és praktikus kerékpártárolókra Egerben is! Szeretnénk, ha Eger város közlekedési koncepciójának kialakításakor hangsúlyosan figyelembe vennék a kerékpárral való közlekedés igényeit is és hogy a kerékpáros közlekedés logikáját is vegyék figyelembe a tervezéskor, fejlesztéskor!

Szükségesnek érezzük, hogy az önkormányzatnál legyen városi kerékpáros közlekedés fejlesztésével megbízott felelős, aki átlátja e területet, figyelemmel kíséri a pályázati lehetőségeket, együttműködik a kerékpáros civil szervezetekkel és a kerékpározók igényeit figyelembe véve segíti a városvezetés munkáját!

Javasoljuk, hogy a már meglévő közutakon, sétányokon, a patakparton és a belvárosban, ahol lehetőség van rá, legyenek kerékpársávok felfestve. Azt szeretnénk, hogy valósuljon meg a belváros összekötése Felsővárossal és Lajosvárossal, valamint a már megkezdett kerékpárút folytatása Felnémetig.

Továbbá szeretnénk, hogy a kerékpárosok is fokozottan betartsák a rájuk vonatkozó előírásokat, hisz így lehet közösen biztonságosan részt venni a mindennapi közlekedésben.

Critical Mass Eger

Critical Mass Eger – 2013. 04. 22. – indulás az Érsekkertből

Critical Mass Eger, 2014. április 22.

Critical Mass Eger

 

Pingbacks

  1. Critical Mass Eger, 2014. április 22. | PartMagazin.hu
  2. Critical Mass Eger - 2015. április 22., szerda, 17.00, Dobó tér | partmagazin.hu

Megjegyzés készítése