10 ok, miért ne hagyd ki a Bánkitót


Már ahogy elkezdtek kiszivárogni az első infók és az early bird jegy vásárlási lehetőségek, továbbítottuk nektek ezeket a híreket. A most következő cikkünkben szeretnénk indokot adni – sőt nem is egyet, egyenesen tízet -, azoknak, akik még nem éltek a jegyvásárlás lehetőségével, hogy miért is érdemes elmenni idén(is) a Bánkitó fesztiválra 2015. július 16.-án!?

Első indok:

Zeneileg számomra már a tavalyi Bánkitó is felért egy csodaországgal – pedig fesztiváldilisként azt hittem már jártam ott, de kiderült még sem, vagy ha még is, akkor tuti több van belőle –, mert nemes egyszerűséggel, itt olyan zenéket hallhatsz, amit más fesztiválon nem! Szóval csupa meglepetés az egész, és a kellemesebb fajtából!

Második indok:

Megérkezel a helyszínre. Mindenhol mosolygó fiatalok. Meglátsz egy mesébe illő falvacskában egy mesébe illő tavat. Olvadni kezdesz a gyönyörűségtől és érzed a kényszert, hogy táskástól belevesd magad. Majd eközben odalép hozzád valaki, hogy segíthet e? Meglepetten nézel, majd kiderül, hogy az egyik biztonsági az, de nagyon nem gondolnád róla, olyan mintha egy másik fesztiválozóba ütköztél volna, annyira barátságos. Semmi mogorva arc, magára erőltetett mosoly, jól érzi magát, és ettől valahogy neked is még jobb kedved lesz. Elirányítanak a jegy átvételi ponthoz, így továbbindulsz oda, ahol anyuka a csecsemővel, fiatalok bringákkal és kutyákkal várnak a sorban, de öt percen belül bent vagytok, minden zökkenőmentesen halad. „Atyám, bár csak az első söröm is ilyen hamar ugrana a kezembe.” – gondolod magadban, hát mit se mondjak, éppen nem ugrott a kezembe, de hasonlóan pozitívan csalódtam a folytatásban is, és még csak megjöttünk a fesztiválra! Szóval a kellemes légkör, mint második indok tuti adott!

Harmadik indok:


Nemcsak a tó mesébe illő, az egész fesztivál-környezet. Szinte nem tudod eldönteni, hogy nyaralni vagy e, vagy fesztiválozni? Igazából mindkettő egyben, sőt az se lenne csoda, ha az itt töltött négy nap után ide is költöznél, annyira szép, és sok helyen szinte érintetlennek tűnik a természet. Hogy honnan tudom? Hát az veszi körbe az egészet!

Negyedik indok:

Manapság sajnos már ez is nagyon fontos, de meg kell említenem, hogy az árak nagyon barátságosak, legyen szó akár a jegyárakról, akár a fesztivál pultjairól vagy étkezdéiről, vagy akár a helyi boltosokról. Nem lehúzni, szimplán szórakoztatni és szolgáltatni akarnak, és ez érződik is.

Ötödik indok (ahogy a kép is mondja):


Hatodik indok:

A jegyvásárlási lehetőségek – legyen szó kemping jegyről vagy belépőről – limitáltak, mivel a fesztivál szervezői tényleg fontosnak tartják, hogy a vendégeknek szórakozás-kikapcsolódás közben meglegyen a komfortérzetük a teret illetően. Tavaly jelezték is, amint betelt a buli – aminek bár lehet volt, aki nem örült -, pedig véleményem szerint még pár száz ember odafért volna, de az biztos, hogy segített elkerülni a lábujjhegyen járást, és ez valljuk be, manapság már igen ritka egy jó fesztiválon.

Hetedik indok:

A szervezők fontosnak tartják a civil kezdeményezéseket és az önkénteskedést egyaránt, így ennek megfelelően támogatják is azokat. Idén – ahogy korábban említettük is – a művészet és aktivizmus jegyében a többoldalúság mellett tették le voksukat, ennek hála a „civil faluban” az idei jelentkezők az ember lehetséges szerepeinek sokfélesége, a tudatos állampolgári részvétel és az azt elősegítő társadalmi aktivitás alternatív formáira igyekeznek majd felhívni a figyelmet.

Nyolcadik indok:

Bánkon jó, és csak a rosszak terjesztik, hogy a jóból is megárt a sok.

Kilencedik indok:

Itt még színházba is elmehetsz! Milyenbe? Bármilyenbe! Ugye, hogy hihetetlen? Pedig igaz. Több helyszínen, több stílusban találkozhattok előadásokkal a fesztivál ideje alatt. A helyszínek közt lesznek a koncertekről is ismerős helyszínek, de pontosabbat nem mondunk, hisz a programokban megtaláljátok, ráadásul van, ami titkos is! Annyit viszont elárulunk, hogy a színházi programokon belül lesz lehetőségünk forumon és workshopon is részt venni, ahogy lesznek nevelési célzatú előadások és megszokottnak mondható lefolyású produkciók is egyaránt.

Tizedik indok:

Áhhh, hagyjuk is, a videóés a benne felszólalókmindent elmondanak, én elindultam srácok!

Megjegyzés készítése