Pályázat egri közösségeknek

Esély-jövő-élmény címmel írta ki első pályázatát az Egri Közösségi Alapítvány. Mutatjuk a részleteket.

Egri Közösségi Alapítvány

ESÉLY – JÖVŐ – ÉLMÉNY
AZ EGRI KÖZÖSSÉGI ALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA EGRI KÖZÖSSÉGEK SZÁMÁRA

A tavaly bejegyzett Egri Közösségi Alapítvány 2022-ben megkezdi támogató tevékenységét. Az Alapítvány célja a közösségek társadalmi felelősségvállalásának ösztönzése, az aktív állampolgárság és az adományozói kultúra erősítése, és így az Egerben és környékén élők életminőségének javítása. A cél eléréséhez az Alapítvány aktívan gyűjt adományokat, miközben helyi erőforrásokat, cégeket és magánszemélyeket von be kezdeményezéseibe.

Eger.
Közös.
Alap.

Az Egri Közösségi Alapítvány 2022-ben egy új pályázati programot indít, három témakörben pályázhatnak a helyi közösségek:

  • Az ESÉLY alap célja az egri, Egerben fogyatékkal vagy szegénységben élők, hajléktalanok, társadalmilag kirekesztett csoportok életminőségének javítása.
  • A JÖVŐ alap célja az Egert innovatívabbá, fenntarthatóbbá, klímabarátabbá, “okosabbá” tevő programok támogatása.
  • Az ÉLMÉNY alap célja egy izgalmas, barátságos, kultúrabarát város kialakítása; kulturális, ifjúsági, szabadidős kezdeményezések támogatása.

Várjuk az olyan pályázatokat, melyek az állampolgárok és közösségeik aktivitására építenek, modern kommunikációs technikákat használnak, újszerű vagy máshol nem támogatott módon foglalkoznak egy-egy témával, a városunkban fellelhető értékekre, erőforrásokra épülnek, és helyi igényekre, problémákra reagálnak. Külön örülünk az olyan programoknak, amelyek fejlesztik az adományozás és önkéntesség kultúráját, és plusz támogatásokat vagy önkéntes munkát is beépítenek az alapítványi támogatás mellé.

Pályázhat minden Egerben működő lakossági csoport, informális közösség (klub, baráti kör, stb.) vagy egri székhelyű és Egerben működő civil szervezet. Nem pályázhatnak egyházi, for-profit, politikai szervezetek, valamint szakszervezetek, és önkormányzatokból álló civil szervezetek.

A pályázatokat 2022. március 31-ig kell beadni az info@egerkozosalap.hu e-mail címre.

Projektenként maximum 100.000 Ft összegre lehet pályázni.

A támogatásokról az Egri Közösségi Alapítvány kuratóriuma hoz döntést, melynek eredményét 2022. április 20-ig honlapján, Facebook oldalán közzéteszi. A projekteket várhatóan 2022. május 1. után lehet majd elkezdeni.

Az Egri Közösségi Alapítvány a nyertes pályázókat mentorálással és egyéb együttműködés formájában is támogatja majd a projektek során, hogy azok minél tartalmasabbak legyenek, nem csak a célcsoport, de a pályázó közösségek számára is.

Pályázati kiírás: https://egerkozosalap.hu/esely-jovo-elmeny-palyazat

A program folytatásához minden támogatást köszönettel fogadunk egri cégektől és magánszemélyektől.

További információ és a pályázat elkészítéséhez segítség kérhető:
info@egerkozosalap.hu | +36 70 421 2798 | Rakusz Márta |

www.egerkozosalap.hu

Megjegyzés készítése