PRESIDENT BONGO (GUSGUS DJ SET) @ Ötkert

Habár Izlandról a hétköznapi magyar ember igen keveset tudhat, annál ismertebb lehet az Ötkert soron következő programjának izlandi fellépője. Utazásra felkészülni, mert március 20.-án pénteken nem más kalauzol minket a zene világában, mint a Gusgus zsenije, President Bongo!

2014. decembere után ismét hazánkba látogat az izlandi Gusgus! Ezúttal viszont nem koncertélmény lesz porondon, hiszen a csapat agyának – és producerénekPresident Bongonak kedvenceit ismerhetjük meg az Ötkertben egy legalább két órás dj-szett formájában!

Ha valaki nem ismerné őket.

A reykjavíki csapat már közel 10 éve borzolja a kedélyeket fellépéseivel és zenéivel szerte a világon. A kezdetben nagyobb létszámú banda utoljára nem is olyan rég, decemberben lépett fel újonnan megjelent lemezével a Mexicoval kicsiny hazánkban. Nagy örömünkre nem kellett sokáig várnunk, hogy újra meglátogassanak minket, még ha nem is a teljes formáció lesz jelen a soron következő bulin. Stílusukat tekintve igazi üde színfoltok ők napjaink zeneiparában. Hangzásviláguk bár leginkább egy fajta techno-soul egyveleg, zenéikben még is jelen vannak olyan elemek is, mint ami a könnyebben fogyasztható szintipopra jellemző. És ehhez társul még Stephan Stephensen állandó pozitív kisugárzása, és Högni Eggilson csábító vocalja, amivel aztán mindig képesek levenni a lábáról közönségüket.

Hogy a mostani bulin mi várható konkrétan?

Csupa négy negyed, az egészségesebb fajtából persze, hisz szerencsénkre Bongo szettjeit illetően elmondhatjuk, tökéletesen kapcsolja össze mind a techno és a house, mind a pop és a psziedelikusabb trance zenéket, létrehozva ezzel egy olyan különc hangzásvilágot, ami még a legzordabb szívekbe is könnyeket csal.

Line up:
President Bongo (GusGus DJ SET)
Lotfi Begi
GRGFR
Django
Endy

Helyszín: Ötkert, Budapest, Zrínyi utca 4.
Dátum: 2015. március 20., 22:00
Belépő: Lányoknak 1000 Huf(lefogyasztható), fiúknak 2000 Huf
További információk a rendezvény, illetve az Ötkert facebook oldalán!

Megjegyzés készítése