Tavaszi lemezbemutató – Egerbe érkezik a Magashegyi Underground!

2015. április 24.-én ismét érdemes lesz az egri Gödör Kult. Klub felé vennünk az irányt, hisz tavaszi lemezbemutató turnéja során hozzánk is ellátogat a Magashegyi Underground!

Egy kis info róluk, ha valaki még nem ismerné őket.

A 2007-es év egyik legnagyobb felfedezettjének számító Magashegyi Underground napjainkban már klasszikus fellépőnek számít mind a hazai klubok, mind a fesztiválok színpadain. A nagy berobbanást számukra első slágerük, a Manu Chao-val közösen alkotott Szeplős Váll című dal hozta meg, de ahogy a koncertezésben úgy a dalszerzésben is igen aktívak a srácok azóta is, hisz soron következő turnéjukon már a hetedik lemezükkel rukkolnak elő. A 2011-es Fonogram-díjkiosztón bár az év alternatív albuma címet hozták el az Ezer erdővel, stílusukat még is hiba volna szimplán az alter ágba sorolni, éppúgy ahogy pop zenekarként is hiba volna aposztrofálni őket. Ha azt kérditek – hisz egy új fellépő megismerésénél az első kérdések közt ez mindig feljön – milyen zenét játszanak? a válaszom annyi volna, hogy igazi táncra perdülőset. Első élményem velük a SZIN-en egy kora délutáni mezítláb táncolós koncert volt, azt hiszem ez már önmagában is sokat elmond. Valószínűleg valami hasonló lesz várható most is. No meg a tőlük megszokott egyveleg, ami magában hordozza a zenei sokszínűséget – egy kis skat, elektrot, népzenét és popot -, a nyitottságot – amivel mindig mosolyt csalnak a közönség orcájára – és a felszabadultságot – aminek hála könnyen előfordulhat, hogy ezt az estét a cipőnk bánhatja.

No de hát, egy cipőre lehet vigyázni, és egy ilyen koncert még is csak örök emlék marad, így hát ott a helyünk, hisz ez egy igazi tavaszias hangulatú koncert lesz!

Helyszín: Gödör Kult. Klub, Eger, Pyrker tér 3.
Dátum: 2015. április 24. (péntek)
Belépő: 1400 Huf, 1800 Huf
További információk itt az eseményhez kattintva!

Megjegyzés készítése