Miénk a Végtelen! – Bonobo Dj Set@Akvárium Klub

Tudtad-e, hogy a Bonobó – Pan paniscus – az utolsóként felfedezett emberszabású majomfaj? És azt, hogy nagyon nem érdemes összekeverni azzal a Bonoboval, aki néhány hét múlva – hála a Budapest Promoter csapatának – az Akvárium Klubban lép fel; és ha csak fele annyira lesz izgalmas, tartalmas és persze fantasztikus, mint mikor legutóbb hallottam, akkor már egy piszkosul pazar estének nézünk elébe!

Oké, legyünk őszinték: Simon Green aka Bonobo dj szettel érkezik az Akvárium színpadára, így aki a The North Borders vagy a Days To Come legszebb pillanataira kíváncsi élőben, még akár csalódhatna is. Mondom, akár, mert az ős-Ninja – és igen, ezt most a személyes tapasztalat mondatja velem – a lemezjátszók mögött is egy Zen-mester képességeivel bír – és akkor még finom voltam!


Ha pedig eleddig a fejed homokba dugva élted volna le az életed, és nem hallottál még a trip hop-acid jazz-downtempo szcéna eme meghatározó alakjáról, akkor jöjjön egy kis long story short, válaszul a miértekre!

Mert hát ha valakit az első albuma – Animal Magic – után úgy csábít el a már ekkor is köztiszteletnek örvendő Ninja Tunes kiadó, mint tette vele, már sejtheted, tudhat valamit! 2003-ban ezt már meg is hálálta egy újabb nagylemezzel, melyen helyet kapott az oly sokunk számára meghatározó Flutter is! A sorban következő albumai – a már említett Days to Come, a Black Sands és a The North Borders – azóta – megint csak óvatos megfogalmazással élve – a nyugodtabb, megfontoltabb elektronikus zene igazi ikonjává tették; és legyünk őszinték, teljes joggal! Szettjei egyszerre impulzívak, és táncolhatók; a megszokott downtempo mellé igen sűrűn befér néhány gerincmelengető house, és akár némi megfontolt tribal darab is – nyálcsorgató egyveleg. És! Ha ez nem lenne elég, kedvcsinálónak íme néhány a már említett darabok közül, tudd, hogy értsd alapon.


Ott a helyed!

Line up: Bonobo, Subotage, Gabor Deutsch, PASSED
Helyszín: Akvárium Klub, Budapest, Erzsébet tér
Dátum: 2015. április 29., 22:00
Belépő: 5500 Huf, csak a Ticketportal hálózatában (katt ide)
További információk az Akvárium Klub, az esemény és a Budapest Promoter oldalán!

Megjegyzés készítése