Szubreál – kiállítás a MaMü-ban!

A Szubjektív Realisták alkotócsoportja – ezúttal egri érdekeltséggel is színesítve2015. január 22-től vár minket legújabb budapesti kiállítására a MaMü Galériába.

De, hogy miről is szól majd a kiállítás?

A szubjektív realizmus lényegi eleme a valóságból való kiindulás megszemélyesítése egy egyéni gondolatvilág vagy szűrő segítségével, melynek szerepét az alkotó ölti magára. Ezt a képi realizmust az alkotó úgy szűkíti vagy bővíti, hogy a lehető legerősebben nyomatékosítsa a kép tartalmát, mondanivalóját. Fontos, hogy ez az erősítés saját lényünkből – olykor ösztönösen, olykor tudatosan – jön elő, és csak egy dolog határozza meg azt. A mű maga. Ennek az alkotási formának a megindítója ráadásul nem csak a szépséghez, hanem a valósághoz is köthető, hisz azon alkotókra jellemző ez leginkább, akik érzékenyek és foglalkoztatják az aktuális társadalmi kérdések és közlési kényszerrel is rendelkeznek ezek irányába.

Így hát, ami vár ránk a kiállításon előre levetítve nem lehet más, csak a valóság az öt kiállító művész, Alex Cuibus, Fazekas Levente, Kárpáthegyi István, Szula Zsuzsanna és Josef Wurm szemén keresztül, míg a kiállítás nyitó beszédét pedig Bandy László képzőművész tartja.

Megnyitó időpontja: 2015. január 22. 19:00
Megtekinthető: 2015. január 22. és február 13. között
Helyszín: Budapest, MaMü Galéria, Damjanich utca 39.
További információk és elérthetőségek a megnyitó eseményén!

Megjegyzés készítése