Ötletes jelenetekből kifejlő abszurd biológia

PREMIER Nagy Lajos Képtelen természetrajz című művének írásaiból formált darabot a főiskolán működő Szuszogó Színház.

Szuszogó Színház Eger 2015 - fotó: Gál Gábor

– Csoportunk 9 éve alakult – mondja Vígh Szilvia játékmester. – Kezdetben Jónás Petivel improvizáltunk, a rögtönzések helyzetgyakorlattá váltak. Majd 2 évig Szegvári Menyhért profi dramaturgiával rendezett. Tavaly az Állatfarmmal elrugaszkodtunk az eddigiektől, idén visszatértünk a kezdetekhez. Nagy szövegét nehéz színpadképessé tenni: az abszurd monológokkal párhuzamosan alakultak a jelenetek is.

szuszogo_2015_2_634

Szuszogó Színház Eger 2015 – fotó: Gál Gábor, fotoda.hu

Buzsik Mária Gréta így mesél csatlakozásáról: – Előtte is láttam a társulat hirdetéseit, de 2012-ben eljöttem egy próbára. Beültem a sarokba és csendben kisétáltam, de Márk utánam jött, az ő biztatására maradtam. „Beleszerettem” a társulatba, valódi tag lettem. E darabnál az érdekesebb állatmonológokat összeillesztettük az általunk felépített szituációkkal.

Ticz Nikolett a legújabb tagok közé tartozik. – Mindig érdekelt a színjátszás, a „szuszogókat” a gólyatáborban ismertem meg. Szeptemberben rögtön felkerestem őket: nagyon közvetlenek voltak és készségesen fogadtak. Szinte egy családként vagyunk együtt.

Írta: Nagy Tibor Balázs; fotó: Gál Gábor

Szuszogó színház facebook és Szuszogók 2015. június 13-án Budapesten az R33-ban

Szuszogó Színház Eger 2015 - fotó: Gál Gábor

Szuszogó Színház Eger 2015 – fotó: Gál Gábor, fotoda.hu

Megjegyzés készítése