Lamb@Akvárium Klub – amikor a zene többé válik

2015. március 4-e egy több felkiáltójellel jelölendő este lesz sok ember naptárában – tegyük hozzá nem ok nélkül – hisz Budapestre, azon belül is az Akvárium Klubba látogat egy nyugodtan mondhatjuk, világhírű manchesteri duó. A Budapest Promoter szervezésében, jön a LAMB!

Lassan nyolc éve lesz, hogy először hallottam a Lamb-ről, azóta sem tudta őket kiszorítani senki az igen szoros „kedvenceim” mezőnyből. Ráadásul – számomra – első koncertjük után csak megerősítettek döntésem helyességében, mert olyat adnak élőben, amitől a zene sokkalta többé válik.

De kikből is áll a Lamb pontosan?

Lou Rhodes és Andy Barlow 1996-ban alapították meg elektronikus zenei duettjüket. Esetükben zeneileg igen-igen sokrétű csapatról beszélhetünk, bár sokaknak elsőre inkább a melankolikus hangzás ugrik be róluk – bizonyos szempontból érthetően -, hisz legnagyobb sikereik a Gabriel vagy éppen a Gorecki nem éppen a legnagyobb party-slágerekként hódították meg a brit toplistákat. Ugyanakkor, ha valaki volt már koncertjükön, vagy csak látott felvételt róluk, az tudhatja, nem szabad ilyen egyszerűen behatárolni őket.

A két angol előszeretettel nyúl több zenei irányzat „életérzéséhez„. Számaikban megtalálható a trip hop, a jazz és más elektronikus műfajok egyaránt, de ide sorolhatnánk még temérdek más stílust is a négynegyedes ütemektől kezdve, a törtön át egészen a klasszikus vagy a kortárs zenéig. Ami viszont talán védjegyükké vált, az azt hiszem az őszinte dallamos hangzás, és az a csodálatos vocal egyesülése, ami Lou hangját is tökéletesen jellemzi. Illetve még egy nagyon nagyon fontos dolog volna, amit fontos kiemelni! Mégpedig az a közvetlenségük és kedvességük, amit a közönségük iránt táplálnak és fellépéseik során nem restek ki is mutatni. Bevallom számomra ez egy olyan pozitív löket volt irányukba, ami miatt már egyébként is csak ajánlani tudom koncertjeiket.

Fellépésüket a szervezők is igyekeztek feldobni, a kellemes hangulat megteremtésében segít majd két honi banda is, a Dorothy’s Legs és a Mïus!

Ráadásul a mostani koncertnek lesz még egy külön pikantériája is a Lamb-et illetően, mivel az elmúlt három év kemény munkájának gyümölcseképpen épp a budapesti koncertjük előtt jön ki hatodik albumuk a Backspace Unwind, ami – ha a hírek nem csalnak – a downbeat, a jazz és a drum & bass jegyeit ötvözi, adva ezzel garanciát arra, hogy mind az új, mind a régi rajongók egy újabb felejthetetlen élménnyel gazdagodhassanak ezen az estén!

Dátum/kezdés: 2015. március 4., 19:00
Helyszín: Akvárium Klub, Budapest, Erzsébet tér
Belépő: Kedvezményes jegy a ticketportal rendszerében 5900 Huf, a helyszínen 6500 Huf
További információk az esemény facebook, illetve az Akvárium Klub hivatalos oldalán!

Megjegyzés készítése