Kertmozi az egri csillagok alatt

Bizonyára sokan emlékeznek még – ha nem is saját vagy rokonaik, akkor a régebbi filmek emlékeiből merítve -, hogy sok-sok évvel ezelőtt, mikor még a fiatalok sem voltak a virtuális világ keretei közé zárva, a mozinak sem szabhatott határokat a nagy fal, mi körülvette azt. Azok számára kedveskedik most egyszeri megismételhetetlen lehetőségként egy rendezvény az egri éjszakában, amit a Jump for the Sound és a Neon Egyesület perspektívája hozott el nekünk. Kertmozi a szabad ég alatt!


2013. szeptember huszadikán ugyan is megrendezésre kerül az egri Egészségház utcában a Kertmozi újratöltve rendezvény mely során lehetőség nyílik minden arra járónak egy felejthetetlen közös filmezésre. A szabadtéri filmvetítés sorban egymás után három történetet mutat majd be a nagyérdeműnek. Az első vetítés este hat órakor kezdődik egy rövidfilmmel, amit aztán egy klasszikusnak mondható mese követ – nem csak kicsiknek – fél nyolcas kezdettel jön ugyan is a Gru szívbemarkoló története, amit aztán fél tízes kezdéssel követ Tom Cruise vadonatúj filmje, a Feledés, mellyel igyekeznek a rendezők még is felejthetetlenné tenni számunkra ezt az estét.

Ahhoz pedig, hogy teljes legyen a mozi hangulat lesz büfé popcornnal, üdítőkkel és sörrel, de a nagyétkűekre is gondoltak a szervezők. A helyszínen grillezett ínyencségek is fellelhetőek lesznek, ha a gyomor vagy éppen az íncsiklandó illatok hívogatnának magunkhoz minket.

A belépőkről hamarosan bővebb információ kapható a rendezvény facebook oldalán, illetve a megközelítés lehetőségét is itt találjátok, ha valakinek nem lenne ismerős a helyi közeg. A rendezvény nem korhatáros rendezvény, a vetítendő mozik ismeretében nyugodtan mondhatom, hogy kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlható a program. Ne szalasszuk el ezt a lehetőséget, azt mondom, használjuk ki és tapasztaljuk meg, hogyan élvezték édesanyáink a mozi gyönyörét mikor még mi csupán kósza gondolatként szerepeltünk a világ töredékében.
A rendezvényről bővebb információk kaphatóak itt:
https://www.facebook.com/events/504838529610431/

Megjegyzés készítése