Jubileumi Cinefest Filmfesztivál Miskolcon

cinefest_felirat

Idén tizedik alkalommal kerül megrendezésre Miskolcon a Jameson CineFest ami, az elmúlt évek sikereinek is köszönhetően Magyarország vezető filmfesztiváljává nőtte ki magát. A jubileumi eseményen nem csak az év legjobb filmjei, de koncertekkel és bulival egybekötött filmtörténeti programok is várják a nagyérdeműt! Valamint egyedi fűszerezése lesz az eseménynek a fesztivál életműdíjasa, a hetvenöt éves Oscar-díjas művész, Szabó István filmjeinek vetítése, illetve a szeptember tizenkilencedikére szervezett filmvetítés utáni közönségtalálkozója.

A fiataloknak is lehetőséget adó filmfesztivál, idén ünnepli tizedik jubileumát és ehhez mérten készültek a szervezők, a rövidnek semmiképp sem mondható programmal, ugyanis szeptember 12-től egészen 22-ig várják a látogatókat a rendezvényre.

Lesz itt minden, mi szem szájnak úgy mond ingere. Filmek melyek megbotránkoztathatnak, vagy éppen fenekestől felfordíthatnak, lesznek melyek testünk és lelkünk legmélyebb bugyraiba hatolnak, hogy aztán kitörő extázissal okozzanak katarzist minden nézőtársuknak. Többek között olyan rendezők jönnek el az idei esztendőben Miskolcra, mint Joseph Gordon-Lewitt, Michiel ten Horn vagy éppen a szingapúri származású Anthony Chan és a sort még folytathatnánk, de úgy érzem fölösleges, az esemény teljes programja magáért beszél. Mindazoknak, akik többre vágynak a televízióból ömlő mainstream storyknál, azoknak ott a helyük szeptember közepén Észak-Magyarország legnagyobb városában, Miskolcon.

Jameson Cinefest Miskolc

Helyszín: Művészetek Háza, Miskolc, Rákóczi u. 5., Nagyterem, Uránia terem, Béke terem
Belépő: Minden program ingyenesen látogatható
Internetes elérés a teljes programhoz, illetve a rendezvény weblapjához: http://www.cinefest.hu/

cinefest_2012

 

cinefest_koncertek

Megjegyzés készítése