Jump Up Fesztivál Egerben!

Egy újabb korahajnali szösszenet

„A kozmológia a Világegyetemmel, mint egésszel foglalkozó tudomány, emiatt a fizika és filozófia tudományának is része. Ez a szócikk csak a fizikai kozmológiát érinti. Foglalkozik a keletkezésével, a felépítésével és a fejlődésével.” – írja a nálamnál sokkal okosabb Wikipédia. Én a mai napon egy ehhez hasonló kozmikus törzsfejlődést élhettem át mindazon szemlélődőkkel és merész kalandorokkal egyetemben, akik kétezer-tizenkettő január huszonnyolcadikán az egri Érsekkertbe tévedtek. Ugyanis ezen a napon került megrendezésre az egri Jump Up Fesztivál.

Jump Up Fesztivál

Jump Up Fesztivál Eger

A rendezvényt igen hathatós marketing előzött meg. A szervezők beleadtak mindent, hogy kicsiny országunk „apraja-nagyja” ott lehessen e jeles alkalmon. Meg kell hagyni, jól csinálták, mert összejött.
A kora délutáni látogatókat ingyenes belépés, forralt bor és más finomságok valamint drift bemutató is várta. A napközbeni zenéről nem más, mint az egri Egerbeats csapat gondoskodott, megadva a szükséges hangulatot ezen az egyébként jéghideg szombaton, hogy az emberek ne csak elgémberedett tagokkal álldogáljanak.
Ahogy szállt le a kocsik által kevert por, és lett egyre hidegebb úgy mozdultak egyre többen a körcsarnok felé. Tíz óra magasságára már olyan emberáradat fogadta a rendezvény vendégeit, hogy a ruhatárban igazi szócsata ment a kabátok elhelyezéséről – itt talán kicsit pesszimisták voltak a rendezők, de sikeresen vették az akadályokat – rövid várakozás után, már újult erővel vetkőzhettünk neki az estének.
A zene immáron két helyszínen, kint az udvaron és a csarnokban is ment. Hazai és vidéki nevekkel egyaránt, de lehetett érezni a hangulaton, hogy az igazi durranás csak később jön. Ami kisvártatva éjfél tájékán meg is érkezett az egri és immáron nemzetközileg is közkedvelté vált Spinline nyitányával. Kaptunk tőlük egy remekbe szabott egyveleget saját zenékkel, régi és új klasszikusokkal, amit nem győzhetünk köszönni nekik. Nem győzhetünk, mert olyan hangulatot építettek az este „sztár-vendégének”, hogy onnantól fiatalok és idősek egyaránt ropták.

Megjött kicsiny városunkba az új generáció által úgy várt Pendulum. Ezután jött minden, mi fülnek csak kellhet. Volt drum and bass, dubstep, elektro és minden más, amit csak az elektronikában el lehet képzelni. Felhangzott több sláger, mind új, mind régi egyaránt. (Az én hátamon az oly rég hallott Hold Your Color hallatán futott végig egy örömteli hideg.) Arról pedig, hogy a hangulat még a tetőfok tetőfokára is hághasson, az angol MC fenomén, Verse tett. Pörögtek az x-ek, volt szörfözés, asztalokon és hangfalon táncolás. Sikítás, tombolás, őrjöngés. Persze kulturált keretek között. A Pendulum fellépése végén kicsit csalódva tapasztaltam, hogy nagyon sokan szétszéledtek, de szerencsére azért még maradt aki táncoljon, mert biz továbbra is volt mire. Ugyanis nem más látogatott el hozzánk, mint egy másik neves előadó, a Stereo Killaz és ők pörgették tovább a lemezeket, meghálálván a kitartását a fáradóban lévő közönségnek.

Arról pedig, hogy tényleg igazi fesztivál zárása legyen a dolgoknak, az Egerbeats csapata kitartóan gondoskodott, ugyanis amikor a főhelyszín utolsó fellépője végzett, minde még ereje teljében vagy újraéledőben lévő embert vártak a Broadway Studio café termébe, ahol kellemes after party hangulat várta a még ki nem merülteket.

Ezúton is nagy köszönet nekik kitartásukért, ahogy minden szervezőnek a Jump Up-ért! Hisz újabb bizonyítékot kaptunk arra, hogy igenis van igény Egerben és környékén a jól megszervezett, hangulatos underground bulikra!

Megjegyzés készítése