Egy csúszós este tapasztalatai, csak semmi honvágy

Egy újabb reggelig tartó buli az EGAL-ban.

Kétezer tizenegy november huszonötödike ismét esemény dús estét hozott az egri fiatalság számára az Egalban. A néhol már tundrai magasságokba csökkenő hőmérséklet, és az ennek köszönhető közúti jégpálya dacára megérte kimerészkednünk a városba, hisz nem más, mint a jól ismert Futureculture csapat és vendégeik megmutatták, hogyan feledjük el a hideget, és vetkőzzünk pólóig melegünkben.

spinline

Spinline

Az egri csapat nem kisebb neveket látott vendégül, mint hazánk drum and bass életének két emblematikus figuráját, SKC-t és CHRIS.SU-t (Commercial Suicide, Hospital, Tactile). A „hazai” ízekről a Spinline, Skizoid, Dust triumvirátus gondoskodott, nem is akárhogyan. A teljesség kedvéért pedig maga a Part csapat is kivette a részét, hisz a kisteremben a lemezek mögé állt Neuro, Törő és Noob is.
Nehéz dolgom van ez után az este után. Így hajnalban még a friss élménnyel megtelve azt gondolná az ember, hogy egyszerű egy ilyen beszámoló leírása. De nem az. Főleg, ha egy ilyen estéről van szó, mint amilyen a mai volt. Nem akarom senki érdemeit fényesíteni, de a legkifejezőbb talán az lenne, ha sikítanék, ugrándoznék és énekelnék, hogy: Végre! Ismét! Újra! Még, még, még!
De nem lövöm le a poént! Még…
Így csak annyit mondhatok, az este megérdemelten fog szerepelni az emlékezetünkben, és nem egy-egy „celeb” megjelenésének köszönhetően, hanem annak a hangulatnak, amit az Egerbeats kicsiny csapata és a többiek összehoztak nekünk. Olyan zenéket kaptunk, hogy attól még Mozart is táncra perdült volna, pedig őt nem lehetett egyszerű kielégíteni. Ha valaki azt kérné tőlem, hogy egy szóval jellemezzem a hallottakat, csak annyit mondanék (Uram bocsá két szóval): Történelem óra!
Hiányozni fognak ezek az esték, és nagyon remélem, hogy még sok hasonló lehetőség lesz Heves kicsiny megyéjében, hogy tovább élvezhessük, ezeket az őrületeket az Egal bezártával is. Bár ismerve az Egerbeats csapatát, lesz itt még demulass!

Megjegyzés készítése