Idén is jön a B my Lake! – csipegettünk


A 2013-as balatonvilágosi debütálást követően, augusztus 18. és 22. között ismét megrendezésre kerül a Magyarország egyik nagy-nagy ígéretének számító B my Lake fesztivál, ráadásul még több és még jobb fellépőkkel, valamint a Club Aliga Üdülőközponttal egy új, történelmi helyszínnel kibővülve! Lássuk hát, milyen finomságokkal kecsegtetnek a szervezők idén számunkra a magyar tenger partján?!

Ahogy azt a tavalyi cikkünk is jól reprezentálta, a B my Lake fesztivál egy nagy meglepetést hozott a hazai fesztéletbe! Sőt nem csak nagy meglepetést, de igényeset és újat is. Már az első év fellépői is Extrawelt, Tiga, John B, Oliver Huntemann, ésatöbbi – azt mutatták, hogy nem lehetetlen hazánkban stílusos elektronikus zenei összejöveteleket szervezni úgy, hogy az a magyar fiatalok számára is elérhető legyen. Az idei év pedig csak még inkább megerősíti ezen állításunkat, hisz idén ismét beleadtak apait-anyait a szervezők, hogy mi is a megfelelő rigmusokra adhassuk ki magunkból azt, ami a csövön kifér.

Az idei évvel négy naposra bővülő fesztiválon már a nyitónap egy történelem órával ér fel! Miért gondoljuk így? Azért, mert ha lenne hivatalos történelem könyve az elektronikus zenének, Danny Tenaglia neve biztosan nagy betűkkel lenne szedve benne, és bizony a nyitónapon ott áll majd a pult mögött, és ez már magában elegendő ok arra, hogy mi is ott legyünk majd a keverő pult előtt! Ráadásul nem csak ő jön, a további programokat böngészve már most válogatnunk kellett, kiket emeljünk ki, mert az igazat megvallva, mindenkit ki lehetne…


A második napról egy olyan nevet emelnénk ki elsőnek, aki már idestova 10 éve – vagy még több, lassan követni is nehéz – jelenteti meg a jobbnál jobb négynegyedes ütemeket, és zenéik, legyen szó akár detroiti techno-ról vagy akár house-ról, sajátról vagy remixekről, méltán örvendenek világhírnek. Nem másról van szó, mint a berlini duóról, Âme-ről, kiknek fellépést kötelező jellegű lesz meglátogatnunk!


Ráadásul nem csak az Âme, de más klasszikusnak számító arcok is jönnek még berlinből, ilyen még például a méltán híres Berghain klub rezidens dj-je, Marcell Dettmann is, aki színes még is erőteljes setjeivel és remixeivel – no meg az elmúlt közel 20 év tapasztalatával – bőven tudja, hogy tegye majd emlékezetessé mindenkinek ezt a napot.

Ugyanakkor, ha valakinek a négyes ütemek nem lennének elegendőek, és valami gyorsabbra vágyna, lesz lehetőség bőven mozogni más stílusokra is! Erre nagyon jó garanciát adhat például a Shogun Audio gondozásában tevékenykedő brit páros, a The Prototypes is, akiknél kevesen tudják jobban, hogyan kergessenek az őrületig mindenkit a hangok játékával és a tört ütemekkel – nem véletlen tartják őket egyenesen a térhangzás nagymestereinek.


A harmadik napon ott folytatták a szervezők, ahol az előzőn abbahagyták, és ha a fesztiválon is így lesz, elő is kell készítenünk a szívgyógyszerünket, mert egy titánt meghazudtoló szusz is kevés lenne ahhoz, hogy kibírja ember a talpán azt, ami még ezután jön. Kezdésnek lesz ott például egy kis Dirtyphonics, hogy mindenki megízlelhesse milyen is francia füllel egy igazi drum & bass vagy éppen elektro-house ütem.

Hasonló vonalon mozogva, érkezik még a hazánkat már több ízben megjáró brit duó, Calyx & Teebee is, és abban biztosak lehetünk, hogy setjük nem lesz híján sem az őrületes drum & bass klasszikusokból, sem a fület gyönyörködtető vocallal tarkított szállós zenékből sem.

De, hogy ne csak a tört szerelmeseinek kedveskedjünk hozzátennénk, más vonalak szerelmeseinek is érdemes lesz Balatonvilágoson mozogni a harmadik napon is, hisz augusztus 20.-án olyan fellépők jönnek még el többek között, mint az orosz deep-tech house atya Andrey Pushkarev, a német minimal-techno nagykövete Marek Hemmann, vagy éppen az a olasz felmenőkkel rendelkező, de Amerikában élő Tale of Us, akik poppal tarkított négyütemjei után méltán lesz szerelmes még az utolsó Beatles rajongó is.

Az utolsó – azaz negyedik napra – pedig szintén maradt még a tarsolyban, szóval mi is tartalékoljunk amivel csak lehet, hisz jön még a német Berghain klub másik nagyágyúja, Ben Klock is! Ráadásul olyan nevekkel karöltve, mint a brazil Gui Boratto, a két testvér Ali és Basti Schwarz közös munkájának gyümölcse, a Tiefschwarz, és a sort még folytathatnánk…

Nincs mese, a lehetőség adott! Balaton part, napsütés és végre ismét minőségi elektronikus zene, ott a helyünk a B my Lake-en Balatonvilágoson, mert ezt a fesztivált nekünk, neked találták ki!

További információk programokról, jegyekről vagy más fontos tudnivalókról ide kattintva a fesztivál hivatalos oldalán!

Pingbacks

  1. A száraz tények – B my Lake 2015 | partmagazin.hu

Megjegyzés készítése