HAANG szülinap vol 2.

Alig több, mint egy éve történt, hogy bemutattunk nektek egy kis létszámú, de annál nagyobb lelkesedéssel bíró projektet, a HAANG-ot, akik a minőségi magyar elektronikus zene népszerűsítéséért szerveződtek. És mennyire igazuk volt…

Az egy évvel ezelőtti interjú, – amit a csapat szellemi anyjával, Miklós Noémivel készítettünk – azzal végződött, hogy közeledett első szülinapi bulijuk. És mivel fülünkbe jutott, hogy ismét szervezkednek szülinapi buli fronton, elcsíptük Noémit pár gyors kérdés erejéig, hogy meséljen nekünk az utóbbi 1 év történéseiről.

Először is – bár mi is ott voltunk – arról kérdeztük, hogy az ő szemszögéből a tavalyi első szülinap hogyan sikerült? A válasz persze egyezett azzal, amit részben mi is tapasztaltunk, hisz a szervezés nehézségeibe nem láthattunk bele, de…

„A visszajelzések azt mutatták, nagyon klasszul, végeredményében a zene nagyon izgi volt meg a tánc!”

Meg kell hagyni, tényleg így volt, hisz az Ankert-ben megrendezett esemény szuperül sikerült, tele volt vidám arcokkal és minőségi zenével és a hely minden szegletében megfigyelhető volt, hogy nemcsak a beszélgetésekben felsejlő helyeslések gyanánt bólogatnak oly lelkesen az emberek.

Ezután kicsit eltereltük a beszélgetést a következő időszakban lepergett történésekre. A HAANG oldalán szép számmal gyarapodott a bemutatott alkotók listája, ami már az első interjú alkalmával sem volt rövid, de azt is megtudtuk, hogy a csapat továbbra is alig tudja utolérni magát, oly hosszú még a bemutatandó emberek listája – na mi itt hurráztunk is egy jó nagyot! Hajrá Magyarország, hajrá Magyar zene!

Aztán szóba került, hogy azért volt lehetőség megmutatni magukat máshol is, ugyanis az év végén, a Blaha Lujza téri MÜSZI-ben a Self Groove csapata szervezett egy jótékonysági estet, amin a HAANG is lehetőséget kapott a bemutatkozásra egy beszélgetős műsor keretei között.

„Elhívtam az oldalon szereplők közül Solomon Zolit és Felszeghy Attit (Nermo), kicsit beszélgettünk a HAANG kapcsán. Mondjuk én nagyon izgultam, nem vagyok egy nagy előadó ember, mindenesetre ezúton is köszönet érte a szervezőknek.”

Korábbi interjúnkban téma volt az is, hogy mivel kis létszámú szerveződésről van szó esetükben, az interjúk elkészítése emiatt még időigényesebb. Szerencsére mostanra ezen a fronton is javult a helyzet, hisz pár hónapja Gagyi Szidónia – aki a kommunikációs feladatokban is óriás segítség -, Iván Alexandra és Süki Ádám személyében már fix íróik is vannak, és így a munka elosztása is sokkal könnyebben megy. Ez jól is jött, mivel így több energiát tudnak fektetni a következő projektbe, oldaluk finomhangolásába, hogy a látogatók számára még felhasználóbarátabb legyen, arculata pedig kifinomultabb.

A kibővült HAANG kisokosban, vannak-e számodra kiemelkedő művészek?

„Az ilyen kérdésekre nehéz válaszolni. Egyenként elmondanám szívesen kiben mit érzek plusznak. De ha nagyon vastag betűzni kell, akkor én például nagyra becsülöm, ha valaki olyan mély szakmai tapasztalattal és széleskörű tudással rendelkezik, mint Baráth Bálint és Nagy Ákos, velük komolyan úgy ültem végig az interjúkat, mint egy minden szavukra éhes kisgyerek, aztán nagyon boldogan tértem haza mindkét nap, mert hihetetlen mennyire sokat kaptam. Anyukám meg Iszlaira esküszik.”

Ezután viszont már a konkrétumok felé terelve a beszélgetést a közelgő eseményről kérdeztük. A szervezésnél legfőképp azt vették figyelembe, hogy természetesen a második szülinapon is jó lenne, ha sokan vigadnának együtt velük. Emiatt igyekeztek is úgy válogatni a meghívott fellépőket, hogy a fészkelődés, a tánc kerüljön a középpontba.

És a kedvenceidből is válogattál? Emlékszünk, hogy nálad ez érzékeny téma. 🙂

Az este fellép Christopher Waver, Ferenc Vaspoeri, Route 8 és egy hirtelen változás miatt Mr. Fiel érkezik majd a bakelitjeivel.

„Eredetileg Nermo lett volna a negyedik fellépő, de sajnálatos módon kificamodott a bokája, így nem tud részt venni. Helyette Mr. Fiel lép a lemezjátszók mögé és bugiztat majd minket hajnalig. Mind a négyen szerepelnek a HAANG-on, és azt gondolom, hogy bár egytől egyig eltérő, amit visznek, de zseniálisak és kíváncsi vagyok, hogy ők hogyan képeznek majd egy egészet.”

Azt is megtudtuk, hogy a vizuálra ismét nagy hangsúlyt fektetnek, a Syncnoise Crew fog a szemünk elé varázsolni. Róluk megtudtuk, hogy két srác, Csiszár Mátyás és Kujbus Attila alkotja a formációt és már 4 éve, hogy együtt dolgoznak. Nem is akárhogyan, hisz többek között olyan rendezvények látványáért voltak már felelősek például mint, a Trafóban megrendezett harmadik Electrify, de analóg szintetizált video jeleikkel Zágrábot is megjárták már. Szóval nem csak a fülünk, de a szemünk is el lesz kényeztetve ezen a szombat estén.

Ezen kívül egyéb meglepetéssel is készülnek nekünk a HAANG-osok, hisz limitáltan 20 darab külön-külön egyedi mintázatú vászon táska készül az eseményre, amit ráadásul a lemezlovasok figyelmébe is ajánlanánk, mivel…

„Amellett hogy szépek, erős anyagból lesznek varrva és bakelit szabványra lettek méretezve. Közülük két darabot tombolán sorsolunk ki a résztvevők között, a többi pedig 4500 Ft-os áron lesz megvásárolható.”

Ezután már csak egy kérdést dobtunk be a kalapba, a nyárra koncentrálva amire meg is kaptuk a választ, egyelőre szülinapon kívül nem terveznek más rendezvényt, de a június végi győri Múzeumok éjszakáján – egy rövid előadás formájában – már biztosan ott lesznek a HAANG-gal. Szóval aki éppen arra jár majd, ne felejtse el ott is meghallgatni őket! Addig viszont: május 28., 23:00, Toldi Klub, Haang_2! Mert minőségi magyar elektronikus zene tényleg van!

Megjegyzés készítése