Egri Movember a Lámpásban!

Már Csukás István méltán híres meséjében – továbbiakban „csak Süsü” – megrajzolásában is bőszen megmutatkozott, hogy a bajusz egy korhű viselet volt. Nem is beszélve más történelmi személyekről, hírességekről, akiket – jobb vagy rosszabb esetben, döntse el mindenki maga – csak könyvekből ismerhetünk. A fáma napjainkra sem változott. Vagy, ha változott is hamar divatba jött újra meg újra, és a múltból meríteni kívánó fiatalok számára, pár éve lett is indok az ez irányú kreatívkodásra.

csukassusu


„Minden év novemberében bajuszt növesztünk, hogy felhívjuk a figyelmet a prosztatarákra. A tudás hatalom, a bajusz király!” – szól a Movember Hungary facebookjának névjegye. Ha viszont valaki nem tudná mi is az a Movember, azoknak csak pár szóban.

Van egy nagyon csúnya dolog, enni szeretjük – legalább is én szeretem -, bár az emberek az ideget gyakrabban eszik miatta, mint én amennyire a húsát tehetem. Ez a dolog nem más, mint a rák, ami ellen sajnos emberiségünk legrosszabb napjait idézve próbál küzdeni, vajmi kevés sikerrel. Ezért is jött létre 2010-ben a Movember, ami nem lenne más, mint a férfiak körében súlyos mértékben elharapódzó prosztatarák elleni köztársadalmi fellépés fakultatív, mégis szívbemarkoló és remélhetőleg minél hatásosabb formája.

Hogy miképpen? A válasz nagyon egyszerű. Minden év novemberében kéretik a férfiaknak megborotválkozni – máskor is illik, de ilyenkor hó elején érdemes a későbbi eredményesség érdekében -, és komótos odafigyeléssel, stílusosan – kócosan, bozontosan, finoman nyírva, durván eresztve – mindegy, hogy hogyan, de tessék arcszőrzetet, főleg bajuszt növeszteni. Mert, ahogy fentebb is szól az idézet a bajusz menő és férfias dolog, ahogy sajnos sokszor az a szokásunk is, hogy hajlamosak vagyunk erősebbnek hinni magunkat a természetnél. Itt meg is vallhatjuk, nem fog összejönni! Erre próbálja a bajusz és az egész mozgalom is felhívni a figyelmet, hogy tudatosuljon az emberekben annak fontossága, hogy komolyan kell venni a huszonegyedik század talán legnagyobb emberáldozatokkal járó támadóját. Igen is el kell járni, nem csak a saját, hanem szeretteink miatt is a szűrésekre és biztatni erre minden ismerősünket, mert a szóban forgó betegségnek az elkerülése így a legegyszerűbb, és közös érdekünk.

Movember - Kerekes Band

Movember – A Kerekes Band is beszállt

Így hát, kedves egriek és környékiek, és mindenki kinek kedve úgy tartja, itt a lehetőség, hogy kicsiny városunkban is oly nagy hangot adjunk ennek a megmozdulásnak, mint sok-sok évvel ezelőtt a török elleni fricskának. Ugyanis e hét péntekjén nálunk is lehetőség nyílik a hangadásra egy kellemes mulatság keretei között. A helyszínt a Lámpás adja, a torokra valót a pultos, és ha bárki lelkesen kíván részt venni, akár a dekorációban, akár a mulatozásban, vagy akár az országos támogatás gyűjtésében, a helyszínen felléphet ez ügyben. A bulira természetesen mindenkit bajusszal várunk – hölgyek nem csodálkozni, másra is jó a szemceruza – ez most egy ilyen este, de a hangulatot csak garantálni lehet, a rendezvény mellett már ilyen-olyan formában köreinkből is felszólaltak olyan hírességek, mint a Kerekes Band vagy az Ethnofil zenekara, szóval nem a levegőbe beszélek. Az este csúcspontját nehéz lenne meghatározni, hogy mi lesz, de találgatni ér, sőt meg is teszem. A nagy kérdőjelet az esti bajuszkirály és -királyné választás mellé tenném, ha megengeditek. Szóval nincs mese, készüljetek, ha pedig eddig nem tettétek, kétségbe ne essetek, inkább kérjetek segítséget!

Egri movember záró buli

Idő: 2013. november 29., péntek, 19.00
Hely: Lámpás kocsma, Eger 3300, Almagyar út 21.,
Belépés: free vagy fakultatív adomány alapú
 Movember Hungary

Pingbacks

  1. Movemberi egri videó - 2013 | PartMagazin.hu

Megjegyzés készítése