deephlux és Lynd koncert@Mika Tivadar Mulató

Február 19.-én érdemes lesz elmennünk a budapesti Mika Tivadar Mulatóba! Fellép az egri Bikavér Ünnepről is jól ismert Deephlux, valamint a Lynd!

2 éve elmondhattuk, hogy új taggal bővült zenei fronton a hazai underground színtér. Mostanra már viszont azt mondhatjuk egy régi ismerős koncertjére látogathatunk, ha megnézzük a Deephluxot. Sokan találkozhattatok már az A38 Talentométerének különdíjasaival akár Egerben, akár máshol az országban – a velük készült interjúnkat ide kattintva el is olvashatjátok -, de koncertjeiken mindig érdemes részt venni, ha alkalom adódik rá. Az öt fiatal alkotta zenekar olyan széles zenei spektrumot jár be, amit kevés honi együttes mondhat el magáról. Zenéikben megtalálhatóak a triphop, a neosoul és a downtempo stílusjegyei egyaránt, egy különleges és sajátos hangzással ötvözve. Dallamaikban pedig éppúgy jelen van a 21. századra oly jellemző elektronika, mint az afro hangzás, a lágy fuvola vagy a klasszikus zongorajáték. Számaik angolul íródtak, de általános, mindenkit érintő témákról szólnak, legyen szó akár az emberi kapcsolatokról, saját lelkünkről vagy akár a nyers szexualitásról, így téve azokat mindenki számára könnyen emészthetővé.

www.facebook.com/deephlux

Felállás:
Bencze László – gitár
Őrsi András – sampler, scratch
Végh Balázs – ének
Weil András – billentyű
Zahár Fanni – fuvola, szaxofon

Az este másik fellépője a másfél év alatt az első EP-jén túllévő Lynd lesz, akiket még a Cseh Tamás programba is beválasztottak, adva ezzel egy igen komoly kiugrási lehetőséget a fiatal bandának. Zenéjükre leginkább az utazós hangzás jellemző, egy fajta pop art mesevilágot adnak ők a közönségnek. Ráadásul ez a fellépésük még egy kis plusz fűszerrel járul az estéhez, mivel ekkor fog élesben elsőnek bemutatkozni az új dobos, Gulyás Kristóf. Szóval hétköznap ide vagy oda, érdemes lesz ezen a csütörtökön ellátogatnunk a Mikába!

www.facebook.com/Lynd

Felállás:
Kiszner Linda – ének
Rembeczki Gábor – basszus
Gulyás Kristóf – dob
Marton Péter – gitár

Megjegyzés készítése