Close Up fesztivál Egerben – animáció, képzőművészet, zene

Close Up Eger 2015

Idén is lesz Close Up audiovizuális fesztivál Egerben, ráadásul bővülő kínálattal, valamint új helyszínen, az egri belvárosban, az Uránia Filmszínházban.

A Close Up fesztivált azzal a szándékkal hozták létre a szervezők 2014-ben, hogy lehetőséget teremtsen a fiatal hazai filmkészítőknek a bemutatkozásra, a szakmai tapasztalatcserére és a kapcsolatépítésre. Ezen felül – mivel a fesztivál nyitott és ingyenes – a szélesebb közönség számára is hozzáférhetővé válik az új, kísérletező animációs filmes termés megtekintése.

A tavaly bemutatkozó két animációs műhely, az Eszterházy Károly Főiskola és a MOME – Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szakjai mellett, újabb alkotóműhelyeket ismerhet meg a közönség. Bemutatkozik a Budapesti Kommunikációs Főiskola, új nevén a Budapesti Metropolitan Főiskola animációs műhelye, valamint az összes egri animációs szak is részt vesz a rendezvényen, azaz az EKF Gyakorlóiskola Szakképzés, az Eventus Művészeti Szakképzés, az EKF Vizuális Művészeti Tanszék valamint az EKF Mozgóképkultúra és Médiaismeret Tanszék is önálló összeállítással jelentkezik.

Mindezeken túl, egy egri premierrel is bővül a kínálat. A tavalyi évben sikeresen bemutatkozó Limbo Limbo Travel című animációs kisfilmet is láthatják, az érdeklődök, amely a miskolci Cinefest Nemzetközi Filmfesztiválon Dargay Attila díjat nyert.

Az Eszterházy Károly Főiskola művészeti képzésén tanuló diákok közös performance-szal és kiállítással készülnek, melynek központi témája a KÖR lesz. Az animáció és kísérleti filmek mellett egy új műfaj is lehetőséget kap a bemutatkozásra, a KineDok nemzetközi dokumentumfilmes program is része az eseménynek.

A rendezvény idejére vizuálisan is izgalmas hellyé próbálják varázsolni az Uránia Filmszínházat. Helyi művészek segítségével vizuális performance-ok, álló- és mozgóképes vetítések lesznek láthatók az épület külső és belső falain.

A vizualitás mellett fontos szerepe lesz a zenének is. Új, a közelmúltban feltűnt független elektronikus és akusztikus zenei formációk, kísérletező zenészek kapnak helyet a programban.

A Close Up fesztivált az Eszterházy Károly Főiskola és Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatja, a belépés minden programra ingyenes.

Close Up audióvizuális fesztivál 2015

Idő: 2015. október 8-10.
Hely: Uránia Filmszínház, Eger, Széchenyi u. 16.
Be: ingyenes
Net, program: Close Up fesztivál 2015 és facebook esemény

Close Up Eger 2015

 

Megjegyzés készítése