Kerekes Band és mások a WOMEX előestéjén

Az egri Kerekes Band is bemutatkozik a budapesti Fonóban a nemzetközi világzenei szakma előtt. A WOMEX, azaz a World Music Expo a legnagyobb világzenei szakmai találkozó, amely idén először van Európa ezen, keleti(bb) szegletében. Nem gyenge lehetőség ez a hazai népzenészeknek és világzenei szereplőknek.

Kerekes Band

Nép- és világzenei showcase nap a Fonóban egy nappal a WOMEX előtt

A Fonó Budai Zeneház, a Hagyományok Háza és a Hangvető Zenei Terjesztő Társulás májusban hirdetett pályázatot magyar nép- és világzenei zenekarok számára. 95 pályázatból választotta ki a lenti tíz zenekart a hazai szakemberekből álló zsűri. A showcase szervezőinek célja, hogy a hazai élvonal minél több ambiciózus szereplője mutatkozhasson be a nemzetközi világzenei élet prominensei előtt, elősegítve a nemzetközi együttműködések, kapcsolatok építését. Az októberi koncertek a nagyközönség számára is nyitottak.

Az idei WOMEX házigazdájaként a Hangvető arra törekszik, hogy a WOMEX hivatalos nemzetközi programján túl az WOMEX évadhoz kapcsolódva minél több felületet kínáljon a hazai előadók számára szakmai programok és egyéb bemutatkozási lehetőségek által. A tíz zenekar a WOMEX megnyitója előtti napon, de már a szakma nemzetközi krémje előtt mutatkozhat be a Fonó színpadain.

Nép- és világzenei showcase nap a Fonóban egy nappal a WOMEX előtt

Koncertek: Babra, David Yengibarian Trio, Dina Zenekar, Fonó Zenekar, Góbé, HolddalaNap, Kerekes Band, Meszecsinka, Parno Graszt, Zombori Zenekar

Idő: 2015. október 20., kedd, 18:00
Hely: Fonó Budai Zeneház 1116 Budapest, Sztregova u. 3.
Be: 1000 HUF
Net: Fonó, Fonó facebook, WOMEX 2015, Kerekes Band

Movember - Kerekes Band

Movember ’13 – A Kerekes Band is beszállt

Megjegyzés készítése