Bless – Paradise Feeling / Lemezajánló

Napjainkban a kulturális színtereken – szerencsére – egyre nagyobb hangot kapnak a globálisan, mindannyiunkat érintő problémák. Legyen szó akár filmekről, divatról, sportról vagy zenéről, mint a nemzetközi hírességek külföldön, úgy hazánkban is egyre többen állnak be a sorba. Egy ilyen zenekarral szeretnénk most titeket megismertetni, hogy továbbadhassuk a Bless zenekarából áradó áldást, még ha így „papíron” az nem is jön át, csak nyomokban.

A 2013-as alakulású worldmusic – pop – hiphop bandát az eddig önmagát inkább klasszikus zongoristaként leíró Tóth Szabina alapította, de jövőbeni céljait elég erősen megvilágítja zenéjük. Bár hangzásban könnyedebb, lágyabb hangot ütnek meg, zenéjük témáját tekintve jóval fajsúlyosabb. Példázata lehet ennek első videójuk, a fentebb látható Hey Man, mely klipjében és szövegében is egyetemleges kérdéseket boncolgat, felszólal többek között az éhezés, a szegénység és a háborúk ellen is. A megalapítás évének végén ráadásul a hazai underground élet egy meghatározó alakja, az Irie Maffiás, MC Kemon is csatlakozott. Így a dj-ként is megjelenő rapper tovább gyarapítja a zenei sokszínűséget semmiképp nem nélkülöző együttes zenei repertoárját és a három másik taggal, Sápi Gézával (dob), Törőcsik Kristóffal (basszusgitár) és Füstös Bálinttal (gitár) kiteljesedve egy kerek egészt alkothatnak.

„A Bless nemcsak szórakoztatni szeretne, hanem üzenni is: Láss-Hallj-Cselekedj!”

Zenéikben a lágy zongorajátékkal ötvözik a pop, a rock és a hip-hop stílusjegyeit, amelyet Sabina egyéniséggel telt hangja emel fel egy fajta modern spirituális magaslatokba. Idén február 25.-én már volt is lehetősége a közönségnek élőben is megtapasztalni ezeket a magaslatokat, méghozzá egy A38-on megrendezett Random Trip alkalmával, ahol a zenekar nem csak, hogy első éles koncertjét adta – ráadásul azonnal nagyközönség előtt –, hanem a Hey Man bemutatója is volt egyben. De a munka ezután sem állt meg, ahogy nekünk is nap nap után dolgoznunk kell céljaink elérése végett, úgy a banda sem állt le, ennek okán jelentjük be most nagy örömmel, hogy elkészült a második Bless dal, a Paradise Feeling, melynek meghallgatásából érezhető érzelmi mélységek foghatnak meg minket. A számhoz készülő videót pedig ígérjük, soron következő Bless interjúnkban meg is osztjuk veletek!

Ha pedig valaki nem bírná kivárni, keressétek az együttessel kapcsolatos további információkat ide kattintva facebook oldalukon!

Megjegyzés készítése