Batyu – vásárlói közösség alapítása Egerben

Batyu közösség Eger

Egerben két éve érlelődik egy vásárlói közösség kialakításának gondolata. A Tudatos Vásárlók Egyesületének szervezésében több előadás, képzés is volt pl. közösségi mezőgazdálkodás témában is. (A Part Egyesület volt többször is a helyi szervezője ezeknek.) Most úgy néz ki, hogy eljött az ideje, hogy összeálljon minden egy képpé és megalakuljon a vásárlói-termelői közösség. Az első megbeszélés december 17-én lesz. Alakul a Batyu.

Íme a szervező Regio Viridis Egyesület és a Banya-Tanya Alapítvány összefoglaló szövege:

Itt az idő, MOST elkezdjük valóra váltani a régóta tervezett, szövődő, alakuló Batyu kezdeményezést. Nekifogunk az előkészítésnek, hogy tavasszal, az első termények megjelenésekor már egy saját élő közösség termelje és fogyassza Eger környékének friss, ropogós zöldségeit 🙂

Ha része akarsz lenni a tervezési folyamatnak és magának a közösségi megoldásnak is, szeretettel várunk december 17-én kedden 18:00-kor Egerben a Főiskola B épület 120-as termében.

Már Magyarországon is számos hasonló kezdeményezés működik, erről is szó lesz a találkozón. Kérünk, a közös nevező könnyebb kialakítása érdekében olvass addig utána mások tapasztalatainak a következő oldalokon:

illetve találsz még élő közösségeket a Facebookon is:

És hozd magaddal ötleteidet, építő hozzáállásodat, terveidet! Gyere, ha termelő vagy, leszel, és gyere, ha fontos számodra az egészséges élelmiszer, és a közvetlen kapcsolat azzal, aki megtermeli 🙂

A Batyu életre kel – avagy Teremtsünk helyi gazdaságot!

Idő: 2013. december 17., kedd 18.00
Hely: Eszterházy Károly Főiskola B épület 120. terem, Eger
Az esemény szervezői: Regio Viridis Egyesület és a Banya-Tanya Alapítvány
Net: fb esemény, Batyu csoport a fb-on

Megjegyzés készítése