Amikor a zene öntudatra lép – Nneka@Akvárium Klub

A mai rohanó világban igen nehéz feladatnak ígérkezik, ha valaki nagy ívű zenei karriert akar befutni, hisz a tehetségeket csak úgy ontják magukból a hétköznapok. Az Akvárium Klub soron következő fellépője viszont bizton mondhatjuk, sikerrel vette az akadályokat és egy gyönyörű tehetségből már igen fiatalon is igazi sztárrá nőtte ki magát. Füleket hegyezni! A Budapest Promoter soros buliján nem más látogat hazánkba, mint Nneka!

Ha valaki még sem ismerné.

A nigériai születésű, de Németországban felcseperedő Nneka Lucia Egbuna már gyermekkorában is kiemelkedő figyelmet szentelt a zenének. Professzionalizmusával már az egyetemista éveiben kitűnt kortársai közül és a kitartó munka hamar meg is hozta gyümölcsét, hisz 2005-ben, alig 25 évesen már kiadta első albumát Victim of Truth címmel, és ez még csak a kezdet volt felfelé ívelő munkásságában. Bizonyíték nem is kell több, mint hogy olyan emberekkel dolgozott már korábban karöltve, mint például Lenny Kravitz vagy a Massive Attack. Bár sokan mondhatnák, biztos ő is az a fajta egy albumos sztár, mint sajnos sokan mások napjainkban, de ezt sem szabad állítani, hisz a most következő budapesti fellépésén már az ötödik albumával érkezik hozzánk, amit ez év márciusában jelentetett meg My Fairy Tales címmel.

Ráadásul nem is egyedül érkezik április 16.-án az Akvárium színpadára, hanem egy egész csapat profi „muzsikussal”, hogy megmutassák hogyan is értelmezik ők napjainkban a minőségi hip&hop vagy éppen reggae zenét. Aki 2003-ban ott volt a Sziget Fesztiválos koncertjén annak nem hinném, hogy kellene ennél többet mondanunk, valószínűleg már az első hír hallatára egyébként is megváltottátok a jegyeiteket. Ha pedig lenne még olyan, akinek ez sem lett volna elég, hát biztosra mentek a szervezők is, és elhozták Nneka felvezetéséül azt a Senat, akivel ha van egy kis szerencsénk, talán még egy közös duettet is hallhatunk, hisz a Lots of Trees című albumon csináltak közös számot is!

Így hát nincs mese, amíg el nem kapkodják az utolsó jegyet is, vegyük az irányt az Akvárium Klub felé, hisz egy varázslatos este vár ránk, egy varázslatos hangú énekesnő és csapata előadásában!

Line up:
Nneka Egbuna – Artist
Garry Sullivan – Drums
Emmanuel Ngolle Pokossi – Bass
Alade Ademola Tosin – Guitar
Nis Koetting – Keys
Isreal Opeyemi Ayansola – Guest singer

Sena Dagadu – ének
Dési Tamás – dob
Szekér Ádám- gitár
Meggyes Ádám – trombita
Premecz Mátyás – billentyűk

Helyszín: Akvárium Klub, Budapest, Erzsébet tér
Dátum: 2015. április 16., 19:00
Belépő: Elővételben a ticketportal rendeszerében 5900 Huf, a helyszínen 6500 Huf
További információk a Budapest Promoter, az Akvárium Klub és az esemény oldalán!

Megjegyzés készítése