Az este amikor Izland és Anglia összefog – TRAFÓ ELECTRIFY SERIES Vol. 7.

2015. április 18.-án ismét érdemes lesz a Trafó felé vennünk az irányt, hisz elérkezett a várva várt alkalom, jön a hetedik Electrify! Ráadásul nem is akármilyen fellépőkkel!

A sorozatban hetedik alkalommal megrendezett Trafó Electrify szervezői most sem fukarkodtak a stílusos és igényes fellépőkkel. Azt kérditek miért nem? A válasz két névben található. Ben Frost és Vessel!

Ha még sem lennének ismerősek.

Az ausztrál születésű, de izlandi székhelyű producer Ben Frost már a kétezres évek eleje óta aktív tagja az elektronikus zenei iparnak. A munkásságában rejlő mélységeket más sem mutatja jobban, mint az, hogy korábban olyan nevekkel dolgozott már karöltve, mint Colin Stetson vagy éppen a SWANS. Az első nevéhez fűződő kiadott anyaga a Music for Sad Children névre keresztelt album volt, amivel igen hamar be is robbant a köztudatba, hisz olyan klasszikus zenei elemeket kevert benne az elektronikával, ami minden ember szívét megnyitotta egy másik univerzum felé. Az elismerések jöttek is szép számmal, talán ennek is volt köszönhető, hogy nem is állt le az alkotással, és az első megjelenést 2004-ben a Room40 gondozásában újabb album követte, és ez csak tovább erősítette annak lehetőségét, hogy a munkát a későbbiekben is folytassa. Azóta is fokozatosan jelentek meg mind a saját zenéi, mind a másokkal közösen alkotott koprodukciói. Írt zenéket a filmipar és számos művészeti projekt számára. Sőt, ha valaki nem tudná, hazánkban sem első alkalommal jár, hisz megfordult már Magyarországon a krakkói szinfonikus zenekar kíséretében és egyéni előadással is egyaránt. Utolsó – sokáig jegelt – kiadványa az Auróra volt, mely a toplisták felső határait rengette, és várhatóan pár szólam a soron következő fellépésén is megszólal majd. Bár előre megmondani talán még ő maga sem tudná, mit várhat a publikum a most következő estén. Egy biztos, az eklektikus és fület gyönyörködtető hangzás jelen lesz fellépésében éppúgy, ahogy a zajokkal tarkított minimalista elektronika egyaránt.


Az este másik díszvendége egy fiatal srác lesz, aki Anglia ködös albionjából érkezik hozzánk, hogy egy teljesen új live show-val varázsoljon el bennünket. Ez a srác pedig nem más, mint a bristoli születésű Vessel, aki kora ellenére arcpirítóan ért a zenéhez! De, hogy száztíz százalékig egyetértsetek velünk, elmagyarázzuk miért gondoljuk így.

vessel

Vessel aka Seb Gainsborough fiatal kora ellenére már igen nagy nemzetközi hírnévnek örvend, nem bizonyítja jobban ezt más, mint az, hogy zenéinek kiadásában olyan kiadó vette pártfogásába, mint a Tri Angle Records. A brit fenegyerek nevéhez egyelőre két album köthető – Order of Noise és a Punish Honey -, de már ennyiből elérte azt, amit manapság nagyon kevés igényes előadó mondhat el magáról, hogy zeneileg olyan széles skálán gyűjtsön be elismeréseket, ami megengedi neki ennek továbbvitelét a folytatásban. Hogy mi várható tőle, akárcsak Ben Frost esetében, nála is nehéz lenne megmondani, hisz habár eddigi zenéit leginkább a jövőbelátó dub és fajsúlyosabb ambient közt határozhatnánk meg, a mostani fellépésén mindezt bőven keresztül is húzhatja. A miért egyszerű. Mert egy teljesen új hangzásvilággal érkezik most hozzánk, amit ráadásul saját hangszerek használatával mutat meg nekünk. Így pedig – hála neki és az Electrify szervezőinek – nem csak egy szimpla bulin vagy koncerten vehetünk majd részt, hanem egy olyan zenei kísérlettel vegyített előadáson, amit többször nem is biztos, hogy láthat majd a nagyérdemű.

Ráadásul a line-up-ban is lesznek biztató nevek! Aki járt már akár más rendezvényen a Kontra Klubban vagy akár korábbi Electrify-n a Trafóban, biztos ismerős lesz számára Modeo neve is. A hazai underground zenei élet feltörekvő csillaga ráadásul nem egyedül érkezik hozzánk. Mindig változatos, jövőbe tekintő techno szettjét most Jérôme Li-Thiao-Té hegedűjátéka és Tankó Erika performansz előadása fogja tovább fokozni.

Összegezve mi várható ezen az estén? Egy igazi Trafós buli, igazi Electrify hangulattal, ha pedig van olyan, aki még nem tudja, hogy az milyen, jeles alkalom lehet a hetedik, hogy tudd miről maradtál le eddig!

Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza, Budapest, Liliom utca 41.
Dátum: 2015. április 18., 20:00
Belépő: 2400 Huf
További információk itt a Trafó House és az esemény oldalán!

Megjegyzés készítése