Ami nem áprilisi tréfa! – Moderat koncertajánló

2002. csodálatos esztendejében történt, hogy összeállt az azóta már olümposzi magasságokba érő triumvirátus, a Moderat. Hogy ez miért pont most jutott eszünkbe? A válasz egyszerű.

Aki nem ismerné őket: a három kiválóság, név szerint Sascha Ring (Apparat), Gernot Bronsert és Sebastian Szary (Modeselektor) külön-külön is igen nagy ívű karriert tudhat magáénak a modern elektronikus zenét illetően, de ez a hármas felállásuk – bár véleményem kissé lehet elfogult – magasan viszi a prímet. Stílusilag nem merném hová behatárolni alkotásaikat, hisz az a fajta zenei sokszínűség, mi őket jellemzi, igen ritka manapság. Sokak szerint egyfajta „okos” techno az, amit adnak a közönségnek, megfejelve azt élőben egy nagy adag vizuális kapcsolattal és persze hangszerekkel. Ugyanakkor véleményem szerint azt, amit ők létrehoznak, degradáló lenne ennyivel behatárolni, hisz nem csak zenéik szépsége, de tartalmuknak mélysége is az, ami miatt korunk egyik legkiemelkedőbb kollaborációjaként beszélhetünk róluk.

De nem is ragoznám a szót, hisz a lényeg, hogy hamarosan – és istenkém, ilyenkor mondom, de messze még április – újra Budapestre látogatnak a srácok! Ráadásul nem is akárhogyan, hisz április 1-én kerül kiadásra harmadik nagylemezük, a III.!

Így hát április 24-én az Akvárium Klub-ban nem csak egy „szimpla” koncertnek lehetünk majd szem és fültanúi, de az újdonság fülbemászó varázsának is egyben! Már csak azt remélem, hogy nem csak áprilisi tréfa a hír, mert én tuti ott leszek, és jobb szeretném a könnyeim a koncerten, mint az előtt hullajtani, no meg inkább örömömben…

III.

III. Tracklist:
1. Eating Hooks
2. Running
3. Finder
4. Ghostmother
5. Reminder
6. The Fool
7. Intruder
8. Animal Trails
9. Ethereal

További információk az eseményről itt az Akvárium Klub oldalán, illetve itt az eseménynél.

Megjegyzés készítése