2014 – EFOTTozz szabadon!

„Egyetemváros a neve Miskolc azon városrészének, ahol a Miskolci Egyetem fő épületei helyezkednek el. A körülbelül 85 hektár területet (korábbi neve Dudujka volt), amely az Avas és Miskolctapolca között található, 1950 februárjában jelölték ki a Sopronból Miskolcra költöztetett Nehézipari Műszaki Egyetem leendő helyének.”

És szerencsénkre nem csak az egyetemnek lesz a helye 2014. július 15-től 20-ig!

2013 után szabadon ismét megszervezésre kerül Magyarország nívós vándor fesztiválja, az EFOTT, melynek helyszínét idén a Bükk magaslatai emelik ki még inkább, no meg az a közös jellemző, ami a fiatal tanulókat és minden fesztiválozót összetarthat, a tudásvágy, hisz a még pontosabb helyszín a fent látható Miskolc méltán híres Egyetemvárosa. Ahhoz pedig, hogy a tudásvágyat fokozni tudjuk, most ráteszünk még egy lapáttal, és megmutatjuk, miért érdemes még odamennetek 2014. július 15-én minimum!

Kedd/Tuesday – 15.

A fesztivál nyitónapján a magyar honvédség tiszteletbeli tagjai, a híres Tankcsapda ünnepli majd 25. jubileumát az EFOTT-os közönséggel és persze az őket felvezető zenekarokkal, hogy aztán másnap kellőképpen megmozgatva ugorhassunk neki a fesztiválozásnak!

Szerda/Wednesday – 16.

Már az első – szerdai – napon olyan fellépőkkel lesz lehetőségünk mulatni, mint a – Kispálból is jól ismert – Lovasi Andrással felvértezett Kiscsillag, vagy hazánk egyik legigényesebbnek mondható alter-rock zenekarával a Quimbyvel. De jön még – Sandra Bullock után szabadon – a No More Gravity, a nyíregyházi örök makkos Alvin és a Mókusok, és a poéngyáros Janklovics Péter is! Lesz hip-hop, trip-hope, rímtime a hétfői rap vonal örököseivel és az örökös verselőkkel. Retro fényév party a Brooklyn Bounce-szal és még sorolhatnám, de nem fogom… egy kis lapozgatás majd nektek sem árt!

Csütörtök/Thursday – 17.

A fesztivál második – vagy harmadik, ki tudja ezt már eldönteni – napja további finomságokkal folytatódik majd, szóval megéri maradni. Ha valaki nem hiszi, hát járjon utána, én megtettem, így hát ízelítőül: Supernem, Paddy and the rats, Junkies, Heaven Street Seven, Hősök, Vengaboys(!), Slam poetry, versek után viccesen Kiss Ádám… nem elég? Mert, ha nem van még!

Péntek/Friday – 18.

Az utolsó előtti napon gyakran kicsit belassul az ember – eddigi fesztiválos tapasztalataim ezt mutatják -, úgy tűnik ezt a fesztivál szervezői is jól tudják, vagy legalábbis ismerős nekik – ezúton is köszönet nekik -, mert tettek róla, hogy ezen a kezdődő fáradságon könnyedén túllendítsenek minket, és a holtpont után misztikus energiákkal felvértezve eshessünk neki a hétvégének! A csütörtöki napon jön sokad magával Deák Bill, hogy aztán az Eddával felszállhassunk, a Hollywood Rose fenntart minket, Dombóvári rásegít a poénjaival, hogy el is felejtsünk odafent minden mást, és csak az önfeledt nevetés maradhasson. Aztán majd a P.A.S.O. kirázza belőlünk a parketten a lelket is, mint egy valódi gép egy necces leszálláskor, hogy aztán a földet érésnél a Kerekessel fülbemászó már-már misztikus dallamok közepette lejthessünk egy nagyot mezítlábasban, örömittasan. Szeretnél még többet tudni? Akkor nincs mese, el kell adnunk lelkünket a fesztivál isteneinek, maradni kell és egy nagy levegővel – vagy többel – felkészülve nekifutni az utolsó napnak!

Szombat/Saturday – 19.

Már most, a hűsnek semmiképp sem mondható szobában ülve érzem a fáradságot, ami vár ránk az utolsó nap után. Aki volt már Brains koncerten, tudja mire gondolok, és igen azért, mert jönnek ők is! De igazatok van, ez még nem elég a fáradsághoz, jöjjön egy kis fűszer, lesz még Punnany is. És most? Nem, hát jó. Magic Cats Rockabilly, őszinte leszek, velük mostanáig nem volt kontaktusom, így hát beütöttem a tube-ra, hát no… ha szerettek bólogatni, és forgatni párat a lányokon, ámen, az hogy élvezni fogjátok garantált! De itt lesz még a Magashegyi, a barbik no meg persze Anna, slam, funktasztikus, dumaszínház, kaukázus, szikra, sok-sok mosoly, habzó sör, még több nevetés és a fesztivál végén egy pöttyös labda, ami a magány kakafóniájában dúdolja majd csöndesen, hogy mindenki tényleg kimerülten, de legalább annyira boldogan térhessen haza.

És jöjjön egy kis hangulatfokozó tavalyról! Jó bulit mindenkinek, mert 2014, EFOTT!

A fesztivál hivatalos web oldalán további információk programról, belépőről, helyszínről és meseországról!

http://www.efott.hu/

Megjegyzés készítése