Sopron A-tól Z-ig! – VOLT Fesztivál 2014!

Amilyen gyorsan eljött a kétezer-tizennégyes esztendő, és még ennél is gyorsabban jött el a nyár, eljött hát a fesztivál szezon ideje is, sátrat, batyut fel! Megmutatjuk most nektek mit ígér, és mit ad idén Sopronban a méltán híres – bonus nappal gazdagodottVOLT Fesztivál! Vigyázz, kész, tűzz! Július 2-5+6-ig jöhetnek, illetve mehetünk a Lővérekbe!

A sok-sok évre visszatekintő fesztiválos múlttal, és megannyi ajánlóval a hátam mögött, el kell mondanom, idén még inkább feladta a leckét a VOLT szervezői stábja. Végiglapozva a programokat, amelyet szülői odafigyeléssel adagolva, már-már finoman porciózva kaptunk meg nem okozott csalódást.

(Morcheeba)

(Arctic Monkeys – Snap Out Of It)

A Telekom Nagyszínpadon nem kisebb fellépőkkel bulizhatunk majd együtt, mint a nem régiben Budapesten óriási koncertet adó Morcheeba az anglus szigetvilágból, vagy éppen a hazai pörgés megtestesítői a Brains felvértezve a Kosheen énekesnőjével Sian Evanssel. De jön még a Thirty Seconds to Mars ámerikából, akit honfitársa Steve Aoki fog követni, vagy éppenséggel stílusban ideemlíthetnénk a pénteki napról a brit Nerot is, hogy aztán a csúcsra olyan előadókkal érhessünk fel, mint a Hurts, Netsky no meg persze az Arctic Monkeys.

 (Steve Aoki)

Az OTP Junior – Petőfi Rádió színpadon sem lesznek elhanyagolhatóbb ritmusok, erről is gondoskodtak a szervezők. Ott lesz a Nagy-Szín-Pad verseny nyertese a Mary PopKids, jön a SanFranciscoBeat, lesz hip-hop marathon a hazai hősökkel és azok fiaival, majd még annál is tovább vezető drum and bass marathon Noisiaval, Jadeel vagy éppen Chris.SUval. De az élőbb zene kedvelőinek említhetnénk a Magashegyi Undergroundot, Péterfy Borit vagy éppen a Punnany Massifot vagy esetleg a koncerttel vegyített energetikával küzdő Modestepet Angliából.

(Sokan még emlékezhetnek is Noisia egri bulijára!)

(Ed Rush)

Az Akvárium Színpad sem lesz viszont rossz úti cél a zúzás kedvelőinek, hogy miért? Nos hát, lesz a mindig ünneplős Paddy and the Rats! Jön a körülbelül féléve Budapesten járt és akkor is óriási bulit csapó Ed Rush! Lesz a szerdákról és a tilos rádióból is olyannyira ismeretes Rewind vagy éppen a méltán meghívott London Elektricity S.P.Y.-al karöltve. Miközben a folyamatos odaszúrást a könyökkel olyan koncertek adják majd a pogóba, mint az Alvin és a Mókusok, vagy az angol Skindred, hogy a végső levezetést pedig ismerős dallamok adhassák nekünk meg. Zárásképpen a színpadon az Anima Sound System!

(A klipben is felvillanó Menjek/Maradjak kérdésre a fentiek kontextusában véve azt hiszem egyértelmű a kérdés. Menjünk az Animara.)

A Robur környékére is érdemes lesz elmenni, ha már itt tartunk mivel – bár nem éppen Amerikából -, de lesz egy Nixonunk pár napra, de említhetnénk még Dj Rent, Dub Phaset, vagy Subotageet is akár. Az biztos, hogy itt az első fesztiválcsend végétől a következő elejéig lesz talpalávaló! Ugyanakkor délutántól a Telekom Terasz is felveszi a kesztyűt, és többek között olyan deejayket hoz el nekünk, mint Budai, Dj Newl vagy éppen Palotai Zsolt.

(Palotai Zsolt)

Rézangyalos TAG Saját Színpadán és Kocsmájában pedig olyan műszakértő lemezlovasok jönnek, mint a fentebb már egyszer említett Palotai, no meg Infragandhi, Ian Autorun és Markov, no meg persze az egész gyűjteménnyel érkező Ninjabreakz Special! A Heti Válasz Borfesztiváljánál egész napos akusztikus élvezettel várják megnyugvásra vágyó füleinket, fellép több Talentométer verseny győztese is, nem beszélve az Origo Teraszos Random Trippekről és az őket megelőző vagy folytató koncertezőkről! Aki pedig még ezeken túl is valami másra vágyik nézzen el a Diákhitel Kávézó helyszínére, ahol egész napestig tartó beszélgetésekkel és közben játékokkal terelik még tovább figyelmeteket!

Ennél többet nem is kell mondani, úgy is fogjuk még sokat lapozgatni azt a bizonyos műszerfüzetet is. Tervezgetés indul, mert ahogy a szlogen is mondja: Mindenütt jó, de legjobb…

További információk a rendezvény hivatalos honlapjáról az alábbi linken:

Volt fesztivál 2014

Megjegyzés készítése