TRAFÓ ELECTRIFY SERIES Vol. 6. – Aftershow @ Kontra Klub: Technologie und das Unheimliche pres. Dis-Tanz

2014. november 15.-én 20:30-ás kezdéssel érdemes a Trafó felé vennünk az irányt! Hogy miért? Mert jön az idén hatodik alkalommal megszervezett Electrify, és ennek hála több olyan fellépő is, akiket nem érdemes kihagyni!

Mika Vainio (FIN), Colin Stetson (USA), én (Tóth Pál) – Halmos András duó

A mostani fellépőkről érdemes tudni, hogy Colin Stetson első alkalommal lép fel kicsiny hazánkban, szóval már ezért is érdemes ellátogatnunk szombat este a Trafóba, mivel a szaxofonjáték újraértelmezője korábban nem csak, hogy olyan nevekkel varázsolta el a nagyérdeműt, mint Anthony Braxton vagy éppen Sinéad O’Connor, de szóló számaiban is sikert sikerre halmoz, és teljesen új dinamizmusával elvarázsolja minden egyes hallgatóságát.

Mika Vainio nevét szintén több frontról ismerhetjük, különböző szólóanyagai mellett többek között olyan produkciókban vett és vesz részt, mint a technot teljesen újjáfogalmazó Pan Sonic duó. Zenéiben jelen van egyfajta elektronikus elvarázsoltság, melyet karöltve kísér a dub, a techno és a hip-hop személyiség jegye egyaránt. Szóval, hogy mire számíthatunk tőle ezen az estén nehéz megválaszolni. Az biztos, hogy a beatekben és az igazi meglepetés zajokban nem lesz hiány!

Az este – nem sorrendben – harmadik fellépője „én” Tóth Pál és Halmos András lesz, akik közös műsoruk alatt cd játszókkal, különféle tárgyakkal, kontaktmikrofonal, dobokkal és ütőshangszerekkel mutatják majd meg, mi hiányozhatott még az esténkből!

Ahhoz pedig, hogy az esténk semmiképpen ne érhessen véget gondoskodtak a szervezők, és hála a Kontra Klub szervező brigádjának, összedobtak egy felejthetetlennek mondható zárást, a Dis – Tanz-ot, ami egyébiránt sajnos a Kontra zárszava is lesz, remélhetőleg csak az idei esztendőre!

Aftershow @ Kontra Klub: Technologie und das Unheimliche pres. Dis-Tanz – Mike Nylons (The Corp.) / Modeo / FOR. / Doppler

Mike Nylons nemmás, mint Borsos János képzőművész „batmanfüstben” született, szabad asszociációs alteregója. Frusztrált-mérges rituális techno, sötét tónusokkal és agresszív torzításokkal, a nehéz műfaj szerelmeseinek!”

Modeo, azaz Sándor Máté a világvége sci-fi disztópiáit álmodja meg, és önti formába a techno asszimetrikus szabálytalanságával kísérletezve.”

FOR. aka Farkas Miklós és Gryllus Ábris közös, az est során debütáló live projektje. Lassan morajló, horzsolós techno, egyszerre nyomasztó és fenséges drone hangtájakkal keretezve.”

Doppler, azaz Képli Balázs 2010 óta dj és hangtechnikus a Tilos Rádiónál és karcos, dark és stílusos melódiák rajongója. a new wavetől, a post-punk, a noise megannyi alakváltozatán át a techno és az industrial nászáig bezárólag sokféle sötétebb hangzás (és persze lemezritkaság) érdekli.”

TRAFÓ ELECTRIFY SERIES Vol. 6.

Dátum/Kezdés: 2014. november 15., 20:30
Helyszín: Trafó House, Budapest, Liliom utca 41.
Belépő: Az első 100 elővételes jegy 1900 Huf, azután 2400 Huf.
További információk az esemény facebook vagy a Trafó oldalán!

Technologie und das Unheimliche pres. Dis-Tanz

Dátum/Kezdés: 2014. november 15., 23:30
Helyszín: Trafó House/Kontra Klub, Budapest, Liliom utca 41.
Belépő: 800Huf (ELECTRIFY jeggyel 500Huf)
További információk az esemény facebook oldalán!

Megjegyzés készítése