Tájexpo és Gőgös Gúnár Party

Tajexpo_2013_1

Lokális agrobuli lesz a Bolyki-pincészetnél 2013. november 16-17-én. Mi pl. nagyon komáljuk az ilyen helyi kezdeményezéseket.

És íme a szervezők sajtóanyaga:

Agria Tájexpo és Gőgös Gúnár Party

2013. november 16-17-én Egerben a Bolyki-völgyben egyesül a vidék és a város.
Az Egri Újságíró Egylet Egyesület a fejébe vette, hogy összegyűjti az Eger környéki gazdálkodókat, termelőket, és piacot teremt számukra. A  Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat által támogatott pályázat révén a kezdeményezés két naposra nőtte ki magát, ahol a termelők nem csak bemutatkozhatnak, de a szervezett workshopok révén még bővíthetik is az ismereteiket.

Az Agria Tájexpó az Egerben és 50 km-es környezetében élők seregszemléje. Egyrészt a gazdálkodók számára kiállítás és vásár, valamint továbbképzési lehetőség, másrészt a vállalkozók, beszállítók felkutatásának fóruma. Széleskörű helyi esemény, amely mozgósítja a környék lakosságát, akik megismerkedhetnek a kiállító gazdákkal. Fórumot biztosít a szakmai ismerkedésre, gasztronómiai élményszerzésre, továbbá az esemény növeli a vidék megtartó erejét és a gazdasági potenciálját is felszínre segíti.

Ez több mint egy termelői piac, vagy egy zenei fesztivál.

Szombaton előadás hallható arról, milyen pályázatokra számíthatnak jövőre a gazdálkodók. Szó lesz arról, miért vásároljunk helyi élelmiszert, hallhatunk a gazdaság relokalizációjáról, megtudhatjuk miért vezették be a Magyar Nemzeti Park védjegyet, és élelmiszerbiztonság témában is lesz előadónk. Bemutatkozik az E-kofa.

Szombat napközben

A szombaton 10 órakor nyitó Agria Tájexpon a látogatók megkóstolhatják és megvásárolhatják a finomabbnál finomabb Eger környéki élelmiszereket: lesznek szarvasgombás finomságok, kézműves sajtok, lekvárok, szörpök, aszalt gyümölcsök, gyógy- és fűszernövények, száraztészta, különleges mézek, fürjtojás, teljes kiőrlésű liszt és még csicsóka is. Természetesen a bor sem maradhat el, melyről a házigazda gondoskodik.

Szombat este

Este ludaskása, koncertek és diszkó várja az expo résztvevőit.
19.00 Kelet a Slam
20.00 Ethnofil koncert
21.00 Izzítás
aztán meg Dj Bolyki és Dj Turcsányi

Vasárnap

Vasárnap termelői reggeli, majd kerekasztal-beszélgetés a gazdákkal a direkt értékesítésről és a piacra lépés lehetőségeiről. Szintén ezen a napon kerül sor az Expo díjának átadására és a Minősített helyi termelő díjának átadására is

Agria Tájexpo és Gőgös Gúnár Party

Idő: 2013. november 16-17., szombat, vasárnap
Hely: Bolyki-pincészet, Eger
Belépő: minden programra ingyenes
Net: Gőgös Gúnár Party fb esemény, Bolyki-pincészet,

Kiállítók jelentkezését a szervezők még továbbra is várják az agriatajexpo@gmail.com címen.

Közösségi biokertészet Egerszóláton – beszélgetés Csathó Tiborral az egerszóláti Táltoskert gazdájával

Tajexpo_2013_2

Pingbacks

  1. Közösségi biokertészet Egerszóláton - beszélgetés Csathó Tiborral | PartMagazin.hu

Megjegyzés készítése