Strand – Nagyon Zene fesztivál a Balatonnál

Ha augusztus közepe, irány még a Balaton

Augusztus 18-tól újra a zenétől és a különböző fesztiváloktól lesz hangos a Balaton part, mivel ettől a naptól veszi kezdetét a Nagyon Balaton fesztiválsorozata, melyen sok-sok színes programmal kecsegtetnek az arra járók számára. Többek között lesz LGT Fesztivál Alsóörsön, B.my.LAKE Balatonvilágoson, de hogy mást se említsünk, a sorozat körébe tartozik még a Balatonfüredi Borhetek, és nem utolsó sorban a STRAND is. Zamárdiban éppen hogy csak visszatértek a csendes hétköznapok, hisz csak egy hónap telt el a Balaton Sound óta, máris jön a folytatás, mivel itt rendezik meg a STRAND-ot, amely garantálja a további fesztivál hangulatot minden arra tévedőnek. A háromnapos kis fesztivált melyet olyan cégek támogatnak, mint a Petőfi Rádió és a Telekom nem véletlen jelölhetünk meg a naptárunkban. Hát lássuk, milyen programokkal kecsegtet minket a zamárdi SzabadSTRANDja.

strand_feszt_balaton_csik_728

Az első nap egyebek közt lesz Punnany Massif, Hősök, Irie Maffia, és Vad Fruttik koncert is és még sorolhatnám. A szervezők igyekeztek olyan együttesekkel várni minket, amelyek a fesztiválok magját adják, mondhatni nélkülük nem lehet és tilos is egy fesztivált elkezdeni. Összegezve igazi Petőfi Rádiós napnak nézhetünk elébe, sőt! A strand adta lehetőségeket, ahogy a lábunkat lógatjuk a Balatonba és közben szürcsölgetjük hűsítő italunkat a vízparton, hát kell ennél több?

Pedig lesz, mivel a második napon is folytatódik az igaz fesztelen hangulat. Jön a HS7, a Subscribe, és a The Carbonfools is, hogy csak pár kedvencet említsek meg, amire a koronát pedig nem kisebb név, mint a Fall Out Boy fellépése fogja feltenni. A fiúk 2001-ben alakultak az illinoisi Wilmetteben, igazi pop-rockot nyújtanak a fülnek. Egyik érdekességük pedig, hogy Magyarországon még nem adtak koncertet, így hát kedves rajongók most itt a nagy lehetőség, vonatra fel vagy kocsiba be és indulás a STRANDra, mert egy kihagyhatatlan élményben lehet most részünk.

Arra pedig, hogy még mindig van folytatás garanciát adhatunk, mivel augusztus huszadikán, a fesztivál zárónapján még egy igazi nagy pörgésre számíthatunk. Többek között fellép ByeAlex, Belmondo, a Kiscsillag zenekara, az új albumos Brains, illetve a PASO is, de sok más ismert együttes zenéje is fel fog csendülni a továbbiakban. Ezt a napot a nemzetközi zene koronázza páratlanná. Itt lesz a Pendulum, és a francia Nouvelle Vague együttes is képviselteti magát, akik igazi különleges hangzásukkal fogják lenyűgözni azokat, akik még nem hallották őket. Valamint nem szabad elfelednünk Yonderboi fellépését sem, aminek külön pikantériát ad az, hogy ebben az évben itthon, csak ezt az egy koncertjét tervezi adni rajongóinak.

Ez az „aprócska” fesztivál nagyon új keletű, de valahol mindenkinek el kell kezdeni – hogy mi valahol folytathassuk a bulit -, és ha azt mondom, hogy ez egy igazán jó kezdeményezés, azt hiszem, ezzel a véleménnyel nem leszek egyedül. A napi- és hetijegy ára kifejezetten barátságos, a programok is színesek lesznek, bár ne feledjük a házirend itt is mindenkire vonatkozik és semmiben sem tér el más fesztiválokétól. Reméljük, hogy minden rendben is lesz, a nap akkor is úgy gondolja majd, hogy sütnie kell harminc fokon, ahelyett hogy elbújna a felhők mögé. Mivel közeledik, ismét Balaton, ismét buli! Remélem sikerült meghoznom a kedveteket a „magyar tengernél” egy kis STRANDoláshoz.

Net: Strand. Nagyon Zene fesztivál

 

strand_feszt_balaton_728

Megjegyzés készítése