Sarkadi Péter – A 101 legszentebb, kiállítás ajánló

2016. március 30.-tól ismét egy kitűnőnek ígérkező kiállítás kerül porondra az egri Vitkovics Alkotóházban, ugyanis szerda délután öt órai kezdéssel indul útjára Sarkadi Péter – A 101 legszentebb című kiállítása.

Sarkadi Péter festő-, grafikus és performance művész a hazai progresszív kortárs képzőművészet egyik meghatározó alakja. Munkáival számos közgyűjteményben, múzeumban és megannyi egri kiállításon is szerepelt már. A visszavonultan élő művész ezúttal munkáinak egy 1975 óta tartó vonulatát mutatja be, Munkácsy Mihály „Ásító inas” című képének feldogozásait, parafrázisait, újraértelmezését.

„Egész generációm egyik fontos, meghatározó élménye a multiplikáció, a megsokszorozás, a másolatok, kópiák, a közvetítettség, a másodkézből kapottság. A dolgok mindig máshol, mindig másokkal történnek, nincs körülöttünk semmi eredeti, nekünk csak másolatok jutnak, lemásolt életeket élünk, halunk. Amikor kisajátítok valamit és dolgozom rajta, a kontextus, az úgynevezett szövegközi környezet megváltoztatása a szándékom. Nem kritizálok, nem kívánok javítani a dolgokon -ez nem az én dolgom-, hanem az értelmezés lehetséges változatait kívánom megmutatni.”

Dátum: 2016. március 30. 17:00
Helyszín: Vitkovics Alkotóház – Eger, Széchenyi utca 55.
További információk itt az eseménynél!

Megjegyzés készítése