Rezdülések – Fejes Adrienn munkáinak kiállítása a Vitkovics Alkotóházban

Fejes Adrienn vegyes festészeti technikákkal, kollázzsal, applikációval dolgozik. Művészetben a különböző felületek, anyagok, technikák adta határok megismerése, a felületi elemek képépítő ereje munkálkodik. Munkái mentén az érzései kifejezése az anyagok adta lehetőségek játékából fakad: a szövött anyagból, a megszőtt vászon alapból indul ki, később ez formálódik, töltekezik színnel, tartalommal. Tanulmányai során, éveken át kereste a különböző anyagokat és azok felhasználhatóságát a vászon-felület adta lehetőségek tárházán keresztül. Művészetének elengedhetetlen része maga a feszített vászon matériája, a textil, azaz a szövött képi elem.

Rezdülések című kiállításán festményei új aspektusból jelennek meg, az eltelt évek tartalmával párhuzamosan, a jelenlegi munkáit öleli fel a kiállítás anyaga. A kiállítást F. Balogh Erzsébet főiskolai docens, festőművész nyitja meg. A verses gondolatokat a megnyitón Magyar Dorottyának köszönhetjük. A kiállításon közreműködőként megismerhetjük továbbá Szurofka Mátét és Takács Zsófiát.

Fejes Adrienn, így írja le a kiállításhoz fűződő gondolatait:
„A mindennapok hatásait, feladatait igyekszem vizsgálni. Pontosabban a február hónap napjainak végén rám rakodott érzések s az átélt élethelyzetek súlyát. A mindennapi feladatok elteltével mától 2016.február 1-től létrehozok egy képi egységet, mely 2016. február 29 -re alakul egészé. Ezen képi sorok párhuzamosan születnek egy diákom versesé formálódó soraival s remélem márciusban egy közös tartalmi gondolatban vállnak megtekinthetővé a látogatók s jelenlegi tanítványaim számára is. A kiállítás megnyitó nem csak érzés egy „rezdülés” az újra itt honban, hanem találkozás is a régi mesteremmel F. Balogh Erzsébettel, kinek nagyon sokat köszönhetek, s kinek gondolatai indítják útjára a kiállítást.”

Minden kedves érdeklődőt várnak szeretettel 2016. Március 8.-án 17 órakor a Vitkovics Alkotóházban. A rendezvényre a belépés ingyenes.

Helyszín:
EKMK – Vitkovics Alkotóház
Eger, Széchenyi u. 55.

Megjegyzés készítése