Remekül vagyunk – Popméter interjú

popmeterbuli_05

Part: Hatodik születésnapotokat ünneplitek most novemberben. Tényleg igaz a hír, hogy most sem oszlik fel a Popméter?
ma-Ugly: Bár egyszer minden menő fiúcsapat feloszlik – vegyük csak például a Take Thatet! –, mi egyelőre még húzzuk egy darabig, úgy érzem. De miért is épp most szállnánk ki a buliból, amikor épp baromira klappol minden? Van fix helyünk, rendszeres bulijaink, állandó közönségünk, és még tart a lelkesedés is, úgyhogy remekül vagyunk, köszönjük.

Part: Hol volt az első fellépésetek? És hányan vettek jegyet miattatok?
ma-Ugly: A megboldogult egri Egál klub kistermében, 2007 őszén. Sok szép és alkoholgőzös emlékünk fűződik a helyhez. Mivel halloweeni buli volt, bizonyára több csilliárdan váltottak jegyet, kizárólag miattunk, hát hogyne.

Part: Mi volt a cél a megalakuláskor?
ma-Ugly: Erre általában ugyanazt szoktuk válaszolni: hogy fizikálisan is összehozzuk azokat, akiket a kulturális fogyasztásaik már egyébként is összekötöttek. Szóval egyértelműen a közösségépítésre törekedtünk mindig is, hogy lehetőleg jófej emberek gyűljenek össze és találkozzanak, miközben jó zenék szólnak. Hogy közben még táncolnak is vagy berúgnak, és jól érzik magukat, az nekünk csak külön öröm.

Part: Nektek mennyire sikerült betörni az itthoni zeneiparba?
ma-Ugly: Hat év alatt tényleg számtalan barátra és hasonló értékrenddel rendelkező ismerősre tettünk szert, és hát persze, hogy sokan vannak köztük zenészek, dj-k, (zenei) újságírók, bloggerek, buli- és koncertszervezők és egyéb kreatív személyek, de ők szinte kivétel nélkül alulról érkeznek, így szerencsére nekünk sincs semmi komolyabb közünk az iparághoz. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy különböző indexes és Index-közeli platformokon kinyithatom a szám a zenéről, így akár a zeneiparról, és úgy általában a kultúra egyéb területeiről is, de ez még mindig nem jelenti azt, hogy bármilyen szálon is kapcsolódnék az iparághoz – hálaistennek.

popmeterbuli_03

ma-Ugly a Jaffában

Part: A hat év alatt mi volt a legkedvesebb élményétek?
ma-Ugly: Ilyenből tényleg rengeteg van, igazából tele vagyunk élményekkel. Imádjuk például a bikavérünnepeket, a születésnapok is rendre fantasztikusan sikerülnek, és a koncertjeink közül is van jó pár emlékezetes, vegyük csak például az amerikai Ryland Bouchard nagyon intim fellépését az egykori egri Ifi ház átriumában, vagy azt a jaffás Hangmás-koncertet, amikor a zenekar a lelkét kitéve és a tüdejét kiköpve csinált hatalmas bulit egy maroknyi nézőnek! De a legutóbbi pesti estünkön ott verette például Ganxsta Zolee és a Supernem is, amire azért hat évvel ezelőtt – lássuk be! – igazán nem mert volna gondolni senki. Meg ugye csajok is vannak, ami szintén tök jó.

Part: Egy hazai kérdés: mi a véleményetek az egri bulifelhozatal elmúlt hatéves fejlődéséről és a jelenéről?
ma-Ugly: Fejlődésről beszélünk egyáltalán? Nekem kívülről nem úgy tűnik. Nagyon szurkoltunk például a Dohánygyár-projektnek vagy mondjuk a Jaffa klub túlélésének, de hát mindhiába. Valami vérfrissítés viszont nagyon ráférne már erre a városra, mert lassan tényleg kezd elpocsolyásodni, kulturális tekintetben legalábbis mindenképp. Pedig Eger alapvetően tök jó adottságokkal rendelkezik, úgyhogy igazán kár lenne érte! A Popméternek például sosem volt könnyű dolga, hiszen ez az indie-dolog inkább csak ilyen megtűrt furcsaság volt a hevesi megyeszékhelyen, mintsem bármi más, ami komolyabban érdekelte volna az embereket. Persze mi ezt tudtuk már az elejétől fogva, nem hibáztatunk ezért senkit. Vállaltuk, és egyfajta kultúrmisszióként tekintettünk rá mindig is. Én a magam részéről például nagyon is szeretek a széllel szembe pisálni. Sajnos az élet egyéb területein is.

Part: Hol ünneplitek a hatéves születésnapotokat?
ma-Ugly: Tavasz vége óta, tehát amint beköszöntött a jóidő, a Fogaskert lett az állandó rezidenciánk. Ez a Fogasház kistesója, ugye, a bátyus közvetlen szomszédságában. A hatalmas fák miatt nagyon hangulatos, sok szép nyári éjszakát átdorbézoltunk ott a szabad ég alatt. Tudjátok, tánc, holdfény, csillagok… Ebből viszont most talán kevesebbet lehet majd észlelni, hiszen az időjárásra való tekintettel a kert egy részét befedték. Így viszont fázni nem kell majd. Szóval minden tekintetben ideális a helyszín. Gyertek, de tényleg!

popmeterbuli_01

egyfajta kultúrmisszió

Part: Egerben mikor és hol hallhatunk titeket legközelebb? Zenélni.
ma-Ugly: Fú, nekem erről egyelőre fogalmam sincs! Még a következő pesti bulink időpontját sem tudom. Mindenesetre aki szeret minket a Facebookon, vagy teszem azt, akár élőben is, az minden bizonnyal értesülni fog róla.

Part: Mikor csináltok végre műtermi csoportképet a Matterhornnal a háttérben?
ma-Ugly: Hát igen, egy ilyennel már elég régóta – pontosabban hat éve – adósok vagyunk. Nem is tudom amúgy… Elég killer a koncepció. Ezzel akár meg is lehetne a jövő évi születésnapi bulink flyere. Tudtok egy jó fotóst?

Part: Köszi a válaszokat és boldog szülinapot a csapatnak, és persze sok-sok pesti, egri, stb bulit!!!

Popméter a fb-on    Popméter szülinap

popmeterbuli_02

Kistermi Popméter fotó. Matterhorn nélkül.

Popméter Birthday Party from Tom Colorline on Vimeo.

Megjegyzés készítése