Öt nyomós ok, hogy miért légy ott a SZINen!


Mint azt megszokhattátok minden évben igyekszünk górcső alá venni a hazai fesztiválokat, és mivel az idei szezon kezd a végére érni elérkezett az ideje, hogy pár mondatban összefoglaljuk, miért éri meg ellátogatni Szegedre 2015. augusztus 25.-től.

1. Mert Szegeden minden évben jó!

Elsőképpen egy nagyon fontos indokot emelnénk ki, ami a Szegedi Ifjúsági Napok mellett szól. Mégpedig annak megbízhatóságát. Sokan mondhatnák, hogy ez inkább egy autónál vagy más elektronikai cikknél lehet fontos, nem pedig egy fesztiválnál, de én ebben még sem vagyok annyira biztos. Manapság már futószalagon gyártják a szervezők a fesztiválokat, és bár nagyon sok jóval is kecsegtet a temérdek lehetőség, ami közül minden nyáron választhatunk, még is óriási pozitívuma a SZIN-nek, hogy már több éve jelen van hazánkba és minden évben egy biztos színvonalat hoz. Kellemes helyszín, fiatalos közeg, a legjobb hazai előadók, néhány külföldi sztárral megspékelve. Mi kellhet még egy tuti bulihoz?

2. A napfény város!

Szegedre egyébként is a hazánkban nem éppen megszokott fiatalos zsongás a jellemző, temérdek lehetőség rejtőzik a városban, aminek hála igazi diákvárosként funkcionál, és ez magára a fesztiválra is rásüti a bélyegét, hisz itt mindenki újraélheti ez alatt a pár nap alatt a fiatalságát, diákéveit, hogy maximálisan feltöltődve futhasson neki az év utolsó hónapjainak. Országszerte úgy tartják, hogy ez a hely a napfény városa, és ez az érzés a fesztiválból is sugárzik, ha pedig ezt összekapcsoljuk azzal, hogy pár nap erejéig visszacsöppenhetünk fiatalságunk fénykorába, csak éppen modern környezetben, mit kaphatunk? Egy tökéletes nyaralást, amihez még csak nem is kellett messzire mennünk.

3. Itt lesz az ország színe java!

A szervezők az idei évben is igencsak odatették magukat. Ha szeretjük a hazai zenéket, a magyaroktól, de nem feltétlen magyarul szóló dallamokat, itt mindenképpen megtalálhatjuk a fülünknek a legjobbat, hisz olyan fellépők jönnek idén is többek közt, mint Ákos, a Punnany Massif, az Irie Maffia vagy a 30Y… és csak párat említettünk, nem beszélve a külföldiekről. Ugye, hogy találni kedvünkre valót?

4. Mert Fresh már magában megér egy misét!

A brit Daniel Stein már negyvenedik születésnapjához közelítő, de elmondható róla, hogy napjaink egyik legközkedveltebb producere és dj-je. Művésznevén csak dj Fresh-ként ismerhetitek és nem túlzok, ha azt mondom, hogy már önmagában is megéri, hogy kilátogassunk a fesztiválra. Kissé populáris, de még is kemény húzással rendelkező, csipetnyi vocallal fűszerezett zenéi elérték, hogy már drum & bass-t is hallhatunk olykor a rádióban. Munkásságát még 1999-ben indította a legendás Bad Campany tagjaként. Nevéhez fűzhető a dnb történelem egyik legnagyobb zenéjének, a The Nine-nak az elkészítése. De, ha mindez nem lenne elég, olyan nevekkel dolgozott közösen többek közt, mint a Pendulum, Noisia vagy éppen dj Shadow, illetve a mostani fellépésére őt elkísérő Sian Evans, akit pedig a Kosheen énekesnőjeként ismerhetünk. Zenéi nem egyszer a brit slágerlista csúcsára is felértek, előadásait világszerte várják az emberek. Kötelező!

5. Egyszerűen, idén nyáron több ilyen lehetőséged nem lesz!

Sajnos ez nem tréfa. A SZIN egyetlen negatívuma, hogy a közeledte azt jelenti vége van a nyárnak és a fesztivál szezonnak is, épp ezért még egyszer utoljára az évben odatehetjük magunkat! Utána ráérünk pihenni, és hát Szegeden is pihenni fogunk, még ha aktívan is, bár a relaxációra is lesz lehetőségünk, akár a civileknek, akár a medencének vagy akár a Szeged városában rejtőző lehetőségeknek hála. Használjuk ki, és ahogy a szlogen is mondja, még egyszer utoljára: „Színezd újra!”

További információk a SZIN fesztiválról itt a hivatalos oldalon vagy itt a fesztivál facebook oldalán!

Megjegyzés készítése