Építészeti kiállítás a Kepes Központban

Építészeten innen és túl – Ekler Dezső házai címmel nagyszabású építészeti kiállítás nyílik 2013. szeptember 21-én az egri Kepes Intézetben.
A neves építész eddigi életművét összegző tárlat egyik érdekessége, hogy nemcsak fotókon, tablókon, grafikákon, maketteken keresztül mutatja be az alkotó félszáz kiemelkedő épületét, hanem látványos multimédiás eszközökkel is. Rendhagyó módon a kiállítás maga is egy megformált alkotás, olyan egyedi installációkkal, melyek révén a látogató élményszerűen ismerheti meg ezt a nemzetközi viszonylatban is jelentős építészetet.  (részlet Széplaky Gerda, a kiállítás kurátorának írásából)

A tárlathoz számos kísérőrendezvény kapcsolódik majd (múzeumpedagógiai foglalkozások, tárlatvezetések), melyek közül kiemelkedik a Mai magyar borászatok című konferencia. A 2013. szeptember 28-án tartott egész napos, nyilvános tanácskozáson nem csupán neves építészetkritikusok vesznek részt, de erre az alkalomra Egerbe várják a kortárs magyar építészet legjelentősebb alkotóit és több neves borászt is. A konferenciát borkóstolóval egybekötött zenés program zárja. Szintén nagy érdeklődés várható 2013. október 22-én, az Építészet és irodalom című irodalmi esten, amelyen – mások mellett – Nádas Péter és Térey János olvas fel műveiből. (További leírás itt.)

Építészeten innen és túl – Ekler Dezső házai – kiállítás

Idő: 2013. szeptember 21-től  december 31-ig
Hely: Kepes Központ, Eger, Széchenyi u. 16.
Kurátor: Széplaky Gerda
Belépő: helyben fizetendő
Net: Kepes Központ, Kepes Központ a facebookon, Ekler Architekt – a képek is innen vannak

 

kepes_ekler_kiallitas_631

Szent Ilona borászat, Somló

Szent Ilona borászat, Somló

Traktorgarázs, Disznókő borászat, Tokaj-Hegyalja, 1993

Traktorgarázs, Disznókő borászat, Tokaj-Hegyalja, 1993

 

Általános iskola, Pécel, 2002

Általános iskola, Pécel, 2002

Megjegyzés készítése