Együtt a gazdától – beszélgetés a vásárlói közösségekről Egerben

Jó minőségű, biztonságos élelmiszer a közelből? Méghozzá közösségi alapon, megfizethető áron, a gazdálkodót támogatva? Napjainkban egyre többen tartják fontosnak, hogy tudják, honnan származik az élelmiszer, amit vesznek. Bevásárlókörök szerveződnek, családok csatlakoznak dobozrendszerekhez és helyi közösségek keresik fel a gazdálkodókat.

Az egri Part Egyesület és Tudatos Vásárlók Egyesülete által szervezett beszélgetésen szó esik arról, hogy mi is az a közösség által támogatott mezőgazdálkodás (CSA), majd már működő példák is bemutatkoznak. A Szatyor Egyesület szervezője elmeséli nekünk, hogyan működik egy bevásárlókör, Szeles Attila biogazdálkodótól pedig megtudhatjuk, hogy miért fontos számára, hogy közösséget alkosson vásárlóival.
Ezek után pedig a résztvevők közösen át tudják gondolni, hogy milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy Egerben és környékén intenzíven beinduljon a „Batyu vásárlói közösség”.

Sok szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne csatlakozni az egri vásárlói közösséghez, vagy csak egyszerűen érdeklődik a téma iránt.

Vendégeink lesznek:

Perényi Zsófia, a Tudatos Vásárlók Egyesületének munkatársa (www.tudatosvasarlo.hu)
A Szatyor csoport szervezője (www.szatyor.org)
Szeles Attila, biogazdálkodó, Hét (www.bioeleskamra.hu)

Időpont: 2012. május 3., csütörtök, 17.00-20.00
Helyszín: Heves Megyei Civil Szolgáltató Központ (egri Civil Ház), 3300 Eger, Bajcsy-Zsilinszky u. 9.
Net: facebook esemény >

További információ:
Törőcsik Gábor, Part Egyesület, partegyesulet[kukac]gmail.com,
Perényi Zsófia, Tudatos Vásárlók Egyesülete: zsofi[kukac]tve.hu,

A programról: A beszélgetés az „ÖkoKör kampány a fenntartható életmódért” című KEOP-6.1.0/B/11-2011-0070 pályázat keretében valósul meg.
Közreműködő szervezet: Energia Központ Nonprofit Kft.
Irányító hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Köszönjük a segítséget az egri Civil Háznak.

Megjegyzés készítése