Eger építő és díszítő kövei

kovek_egerben_01

A Kaptárkő Egyesület egy előadást szervez az Eger belvárosában található kőzetekről, november 28-án. A résztvevők a vár bejáratától induló és oda visszatérő, nagyjából két kilométeres út megtételéről hallhatnak előadást.

Az előadás közben az érdeklődők megfigyelhetik az épületek, utak, hidak építő- és díszítőkőzeteit, megtudhatják hogy miből épültek ezek a régmúltban és nem is olyan régen, hogy hányféle kőzetet lehet megszámlálni, hogy honnan származhatnak azok. És az is kiderül,  hogy az egyik kőzetből miért van sok és miért fordul elő ritkán a másik.
Ezekre a kérdésekre kapható válasz az előadás során Dr. Dávid Árpád szakértő segítségével. Valamint a látott kőzetekhez kapcsolódó ásványtani és őslénytani érdekességekre is fény derül.

Virtuálisan a Dobó utcán keresztül a Dobó térre megy a csapat. Innen a Bajcsy-Zsilinszky utcán keresztül ér az Eszterházy Károly Főiskola főépületéhez, a Líceumhoz. Megkerülve az épületet a Kossuth Lajos utcán haladva jutnak vissza a résztvevők az egri várhoz – egy előadás keretében.

Eger építő és díszítő kövei

Egri Zöld Kör előadássorozat

Előadó: Dr. Dávid Árpád PhD (főiskolai docens, Eszterházy Károly Főiskola, Földrajz tanszék)
Idő: 2013. november 28., csütörtök, 17.00
Hely: Eszterházy Károly Főiskola, Líceum, Eger, Sz-terházy tér 2.
Be: ingyenes
Net: fb esemény

kovek_egerben_02

Megjegyzés készítése