arTúr Fesztivál és Túri vásár Mezőtúron

Vidéki programok Szolnok megyéből
Most először úgy éreztük fontos hangot adnunk egy alföldi kisváros rendezvénysorozatának, mert bár földrajzilag nem állnak közel Eger városához, még is sokak fejében ismerősen csenghet Mezőtúr neve. Ez a település adott helyet nemrég annak az East Feszt névre keresztelt könnyűzenei fesztiválnak, melynek marketing programjában szerepelt az egri lakosok ingyenes fogadása is, és ha már így volt, hát vettük a bátorságot, és soron következő programját is a nagyérdemű figyelmébe ajánljuk.

arturfeszt_728

A szóban forgó arTúr Fesztivál és Túri vásár névre keresztelt rendezvények már évek óta folyamatosan, egyre nagyobb hangot kapva szerepelnek a köztudatban, és változatos programokkal kecsegtetnek az arra járóknak. Az idei program a kultúra, a művészet és a sport képében fog telni, melynek külön fűszerezéséül szolgál majd az EACEA (Education, Audiovisual & Culture Executive Agency – Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség) pályázatának segítségével létrejövő testvértelepülések találkozója, amelyen más-más országok kulturális megjelenítésével tovább gazdagítják az egyébként sem unalmas programot.

Az arTúr Fesztivál augusztus hatodikától egészen tizedikéig fog tartani, és mint azt a rendezvények közös sajtótájékoztatóján is kiemelték, mindkét esemény látogatása ingyenes. A fellépők sorában pedig olyan neves előadók szerepelnek, mint a Takáts Tamás Blues Band, vagy a Kowalsky meg a Vega, de lesz itt még az öt nap alatt többek közt komolyzenei és színházi előadás, és grafikus kiállítás is. Az alkalom sokszínűségét a színpadok többrétegűsége is mutatja, ugyanis olyan helyszínek adnak majd teret azoknak, mint a Túri Fazekas Múzeum, a Közösségi Ház, a Városi Galéria vagy éppen a Városi Színházterem.

A Túri vásár augusztus tizenegyedikén kerül megrendezésre, és olyan hazai előadók lépnek fel rajta, mint a Magashegyi Underground vagy az R-Go zenekara, de a további program másféle sokszínűséget is rejt, ugyanis lesz itt minden más is, ami egy jó vásárhoz szükséges. Éjszakai tűzijáték, óriásbábos felvonulás, piaci „kufárok” mindennel mi szem szájnak ingere, de lesz még tűzzsonglőr bemutató és különféle más szórakoztató vagy éppen megmozgató programok is. Hogy a gyermekek sem unatkozzanak, lesz bohóc műsor, az idősebb korosztályok számára már-már hagyományőrző jellegű zenei előadás a helyi nyugdíjas klub előadásában, táncbemutatók, főző, futó és horgászverseny. Valamint a történelmét figyelembe véve fontos szerepet kap még a helyi fazekasság és az ottani képzőművészek megjelenítése is.

Szóval, ha egy könnyed és kellemes családi kiruccanásra vágyunk, kocsiba be, vonatra fel és irány Mezőtúr, mert itt biztosan megtapasztalhatjuk, milyen is az igazi hagyományőrző vásári förgeteg!

Pingbacks

  1. East Fest 2014 - Mezőtúr | PartMagazin.hu

Megjegyzés készítése