Válságban élni – Hamvas Béla kiállítás

Hamvas Béla kiállítás, 2013, Szentendre

Országos kiállítás nyílik Hamvas Béla életművéből az ARS et VITA Alapítvány és a szentendrei Ferenczy Múzeum szervezésében 2014. január 31-én a Szentendrei Képtárban.

VIDEÓ a kiállításról >

 

Hamvas Béla

Hamvas Béla munkásságát jelentősen meghatározzák a Szentendrén eltöltött évek. Szellemi hagyatékának gondozása is jórészt Szentendréhez kötődik.
A kiállítás Hamvas Béla máig élő, érvényes és hiteles gondolatait kívánja eljuttatni a különböző látogatói rétegekhez, reménykedve abban, hogy az életében mellőzött, sokat nélkülöző és csak halála után elismert író méltó fogadtatásra talál.
A Szentendrei Képtár három termében megvalósuló kiállítás, nem csak az életmű titkaiba vezet be bennünket, hanem élő, interaktív programok keretében beszélgetésekre, dokumentumfilmek és színházi adaptáció bemutatására is sor kerül.
A kiállítást végigjárva a látogató átfogó képet kaphat az életmű legfőbb gondolati csomópontjairól, megtekintheti Hamvas Béla megmaradt személyes tárgyait, dokumentumait.

A kiállítás Hamvas Béla születésének 117. évfordulóján, 2014. március 23-án, egy egész napos szimpóziummal zárul.

És hogy miért írjuk/kopizzuk ezt le/be egy egri blogba, mindazon túl, hogy érdemes Hamvas Béla életművét szem előtt tartani? Azért mert a szervezők terve szerint a kiállítást Egerben és Balatonfüreden is bemutatják majd, valamint azért, mert az egyik legjelentősebb Hamvas-kutató, a kiállítás kurátora egri, a fősuli tanára. Dr. Thiel Katalinról van szó.

Válságban élni – Hamvas Béla (1897-1968) kiállítás

Idő: 2014. január 31-tól március 23-ig
Hely: Szentendrei Képtár, Szentendre, Fő tér 2-5.
Net/forrás: www.hamvasbela.net

Elrendezés 1

Hamvas Béla

Pingbacks

  1. Beszámoló a szentendrei Hamvas-kiállításról - videó | PartMagazin.hu

Megjegyzés készítése