Sun always shines

Ismét Szeged, ismét SZIN!

SZINlogo_kezes_vegleges

Igaz, szerencsére még messze van a nyár vége, de így, hogy a nagy fesztivál dömping lezárulni látszik, fontosnak érzem megjegyezni, hogy nem kell elkeserednünk, hisz kétezer-tizenhárom rejteget még meglepetéseket számunkra. Bár még odébb van, de közeledik augusztus huszonegy, és ezzel a szegedi ifjúsági napok ideje is elérkezni látszik. Hát lássuk, mit tartogatnak az ottani szervezők számunkra az idei esztendőben.

„Az életben csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincsen.”

– tartja egy klasszikusnak mondható Harcosok Klubja közmondás, de Szegeden elnézve a fellépők veretes névsorát, már most úgy érzem, itt mindent megtehet majd a jó fesztiválozó, legalábbis egy újabb emlékezetes buli érdekében. Idén öt színpadon várhatja a nagyérdemű a különféle, jobbnál-jobb előadókat. Külön kiemelném a medence színpad összkomfortos zónáját, ami már így látatlanba is a tuti nyári hangulat központja lehet. De ezért mások is tenni fognak ám, nem csak a víz, mivel jön többek közt a Shit gyülekezete, a Barbears, de lesz még itt Doors emlékzenekar, Eleven Hold és Korai Öröm koncert is, nem beszélve hazánk egyik klasszikus csapatának, a NEO-nak fellépéséről.

A szegedi fiatalság körében már azt hiszem közismertnek és közkedveltnek mondható JATE Klub színpadán pedig nem kisebb nevek szerepelnek a sorban, mint Akkezdet Phiai, a Beat Dis, a Belga csapata vagy éppen Ganxta és az ő Kartellje. De a színpad színességét tekintve – és itt a régi szlogennel is élhetnénk, vagyis színezd újra, done – jön még a Heaven Street Seaven, a Hősök vagy éppen a Magashegyi Underground, illetve a PASO zenekara. Ahhoz pedig, hogy ezen a SZINpadon se legyen hiány igazi külföldi gigászokból, jön a brit Stereo MCs csapata egy extrával, ami nem lesz más, mint az USA messzi földjéről érkező Bam a Jungle Brothers-ből. Ha pedig valakinek még ez sem lenne elég, lesz még itt egy különszám is, nevezetesen Dj Andy Smith szintén britföldről, aki nem kisebb névvel dolgozott korábban együtt, mint az énekes legendával Portishead-el.

Hogy a kellemesebb, nyugodtabb vagy éppen világzeneibb fellépőknek is helyt adjon a fesztivál, lesz itt még Összművészeti tér is, ahol nem kisebb előadók szerepelnek, mint az Irie Maffiás Sena, a Tárkány Művek, vagy éppen a varázslatos Palya Bea. De jönnek még olyan zenekarok is, mint az Overnight, a 2011-es FolkBeats tehetségkutató győztes Meszecsinka, a 2011-es Fonogram díjátadón az év alter albumának bezsebelője, a Bin Jip, vagy a Budapest Nufolk Revolution, és a sort még folytathatnánk…

A Tisza-színpadnál se voltak restek a szervezők, hisz olyan jobbnál-jobb együttesekkel kecsegtetnek idén, mint a hazai fesztiválélet mindörökké mókusa, Alvin és az ő csapata, a másod – vagy sokad – virágzását élő Anima Sound System, a Belmondo zenekara, vagy éppen a már régi klasszikusnak számító ColorStar. De lesz itt még nemulass másra is, mivel jön többek közt még az Insane, Jurij vagy éppen Kiscsillag. Ahhoz pedig, hogy a „messzi” Északról ne csak a tél jöhessen, jön még egri ismerősünk, a mindig fergeteges hangulatot keltő, Fonogram-díjas és aranylemezes Kerekes Band is!

Végezetül pedig ott van még a nagy falat – ami, reméljük nem akad senki torkán -, a SZIN nagyszínpad, ahol olyan zenei klasszikusok várnak majd minket, mint hazánk egyik legigényesebb könnyűzenei előadója Ákos, a nemrég új albummal előrukkoló, mindig pörgős és táncolós koncerteket adó Brains, a nevében kissé antiszociális, de zúzást garantáló Depresszió. Ezen kívül jön még az örökzöldnek számító Edda, a zenéivel – EZO-tvt megszégyenítő hatékonysággal – energiát pumpáló Intim Torna Illegál, a soloban és csapatban is örök öröm Sena és az Irie Maffia, a pécsi szívtiprók a Punnany Massif, valamint a mindig úton lévő Road, és a kihagyhatatlan dübörgéssel közlekedő Tankcsapda.

Ha valakinek pedig mindez – bár kötve hiszem, hogy így lenne – nem lenne elég, csak annyit mondok. Napsütötte Szeged, szép lányok, Tisza-part, SZIN hangulat és lots of beer. Kérhetünk ennél többet egy hangulatos nyárzáráshoz? Hát még egyszer utoljára, batyura, sátorra fel, használjuk ki utolsó szabadnapjaink, hisz hol van még karácsony, és irány a napfény városa!

Lépj tovább a SZIN-re >

Megjegyzés készítése