Reel Rock 8 Tour Eger

danielwoods

2014-ben Reel Rock 8 turné Egerbe érkezik. A 2013-as év legjobb hegy- és sziklamászó filmjeit nézheti meg az egri közönség az Uránia Moziban január 29-én. A vetítés 19.00-kor kezdődik.

The Sensei

A program első filmje  egy „mászó Karate kölyök” történet az amerikai boulder csodáról Daniel Woods-ról és egyik mentoráról, a japán mászólegendáról Yuri Hirayamáról. A történetben a két hihetetlen tehetség összefog, hogy meghódítsák Mt. Kinabalu nagyfalát Borneó szigetén.

thesensei_Yuji-on-Metis

© Yuji Hirayama – Jyogasaki szikláin

Spice Girl

A második film középpontjában egy másik mászócsoda a brit Hazel Findlay áll. A film a marokkói Taghia vonulathoz kalauzol el minket, ahol Hazel a boulder-i Emily Harringtonnal mászik ki egy „nagy és félelmetes falat”.

spice_hegymaszas

Szex, drog, rock&roll és mászás

Az este harmadik filmje, a Stonemasters, a Sender Films jelenleg készülő, egész estés történelmi dokumentumfilmjének újravágott, tíz perces változata. A helyszín a Yosemite Nemzeti Park, a mászósport ellenkulturális virágkora. Egy darabka a ’70-es évekből, a mászósport szex, drog és rock-and-roll korszakából.

stonemasters

High Tension

Kétség nem fér hozzá, hogy az idei év legjobban várt alkotása a negyedik film, amely egy a mászósportot és a médiát is hosszú ideig lázban tartó eseményre fókuszál. Ueli Steck, Simone Moro és Jonathan Griffith a Mount Everesten mászott, amikor egy csapat serpa megtámadta őket, miután elmérgesedett egy a rögzített kötelek kapcsán kialakult konfliktus.

Reel Rock 8 Tour Eger – filmvetítés

Idő: 2014. január 29., szerda, 19.00
Hely: Uránia Mozi, Eger, Széchenyi út 14.
Be: a jegy ára 1800 huf, amelyért 4 díjnyertes filmet nézhetsz meg mozivásznon. Jegyelővétel hamarosan!
Forrás és bővebb infó: reelrocktour.hu   fb esemény

Megjegyzés készítése