Mi az a Robotkrumpli?

robotkrumpli

Egy egyszerű kérdést tettünk fel a Robotkrumpli fesztivál szervezőinek.

Egykérdéses interjú következik:

Part: Mi az a Robotkrumpli?

Szervezők: A Robotkrumpli fesztivál főszereplője a Robotkrumpli, a magas színvonalú konyhák és a minőségi Észak-magyarországi borok. A szervezés során abból indulunk ki, hogy a fiatalok gasztronómiai kultúrája javítható állapotban van. Szerencsére a bormarketing már van annyira sikeres az ifjabb korosztály körében is, hogy a minőségi borfogyasztás iránti igény már mérhető tömegekben megjelent.

A Bolyki-völgy fiatalokat megcélzó fesztiválpolitikája kimondottan sikeresnek mondható, a Lassan a testtel és a Robotkrumpli olyan brandek, amelyek esetenként több ezer érdeklődőt mozgatnak meg. Az a tapasztalat országszerte, hogy a bor mellé vagy felülpozícionált „posh” ételeket kínálnak, ráadásul a fesztiválkörülmények miatt méltatlan környezetben (nejlon tányéron szarvas bélszín stb.), vagy hurka, kolbász, zsíros kenyér, pogácsa, chips, ropi stb. a borkorcsolya. A fiatalabb fesztiválozók meg alig fogyasztanak ételt. Ennek oka sok esetben a divaton kívül, hogy unalmas és elcsépelt a gasztronómiai kínálat. Ennek üzen hadat a Robotkrumpli.

A Robotkrumpli a fiatalokat, az újdonságra nyitott, érdekes ízeket és megoldásokat kereső és befogadni akaró fogyasztókat célozza meg.

A Robotkrumpli

A Robotkrumpli olyan kísérleti fesztivál-étel, amely megalkotásában egymással versengő országos hírű séfek, gasztronómiai műhelyek vesznek részt a fesztivál során. A Robotkrumpli fesztivál 2013-as győztes Robotkrumplija a „Robotkrumpli 13” technikai elnevezést kapja.

Milyen a jó Robotkrumpli? A Robotkrumpli igényes fesztiválétel. Olyan gyorsan elkészíthető étel, ami minőségi alapanyagokból áll, kielégíti a korszerű táplálkozási igényeket. Tetszetős, könnyen elkészíthető. Támaszkodik a magyar gasztronómiai kultúrára, de bátran tovább gondolja azt. A Robotkrumpli fiatalos étel. Kézből, akár állva is ehető, de nem termel környezetterhelő hulladékot, jellemzően műanyagot. Nem folyik, fröccsen. Újrahasznosított alapanyagú csomagoló anyagban árulható, elvihető. Alapanyagait könnyen be kell tudni szerezni ellenőrzött, lehetőleg termelői forrásokból. A jó Robotkrumpli „toppingolható”, azaz a fogyasztó ízlésének megfelelő díszítést, szószt, zöldséget stb. halmozhat rá.

„A jó Robotkrumpli finom.”

Pingbacks

  1. A.K.K.E.Z.D.E.T. P.H.I.A.I. koncert a Robotkrumpli fesztiválon | PartMagazin.hu

Megjegyzés készítése