Kutatók éjszakája Egerben

Idén az egri Eszterházy Károly Főiskolán újra megrendezésre kerül a kutatók éjszakája. Ahhoz pedig, hogy fokozzák a hangulatot az egyébként is igen érdekesnek mondható eseményen, rátettek az egriek még egy nagy-nagy lapáttal. Az idei programra ránézve az érdekességek még szélesebb spektrumon mozognak. A rendezvényen már a főiskola összes tanszéke közreműködik és ennek megfelelően változatosabbnál változatosabb programkínálattal kedveskednek az arra járóknak.

 


A Kutatók Éjszakája idén szeptember 27-én, valamint sok helyszínen 28-án egészen hajnali órákba lépve fog tartani. Az egyébként országszerte megrendezésre kerülő eseményen, az egri kínálatban is különféle tudományágak képviseltetik majd magukat, legyen itt szó akár természettudományokról vagy éppen orvosi, műszaki vagy éppen társadalomtudományi ágazatokról. A programkínálatot illetően lesznek különféle előadások, laborlátogatások és beszélgetések is, nem beszélve az interaktív játékokról, műhelyfoglalkozásokról egészen a kiállításokig. Szóval legyünk akár csak külső érdeklődők, vagy szakavatott bennfentesek, mindenki megtalálhatja a programban a maga számítását.

A rendezvényre való belépés természetesen ingyenes, ugyanakkor felhívnánk mindenki figyelmét, hogy a programnak alaposan nézzen utána a rendezvény weblapján, mivel lesznek olyan laborlátogatások, melyek a korlátozott férőhelyek miatt, csupán előzetes regisztrációval megtekinthetőek. De nem kell aggódni, helyben nem lesz hiány, illetve nem is minden előadásra adott a regisztráció szükségessége. Az előzetes jelentkezéssel látogatható pontokra a regelés szeptember tizenhatodikától lehetséges, szóval érdemes mihamarabb neki leselkednünk a program átböngészésének.

A rendezvény már az igazán fiatal, elemi iskolás korosztálytól, egészen akár az idősebb korban lévő vendégekig mindenkinek ajánlott, érdeklődésükhöz mérten. Sőt, az eseménnyel kapcsolatos véleményeket is szeretettel várják a szervezők, hogy a későbbiekben még inkább teljesebb kínálattal állhassanak majd elő. Erre lehetőséget ad akár a Kutatók Éjszakájának facebook oldala vagy hivatalos honlapja is.

A rendezvény teljes programterve megtekinthető, illetve bővebb információk kaphatóak a következő oldalon:
http://kutatokejszakaja.hu/2013/

Megjegyzés készítése