Gödör van. Más nincs.

Új korszak vette kezdetét az egri könnyűzenei szórakoztatás terén. Ez többünkben pénteken a Colorstar koncert után tudatosodott. Vagy valami ilyesmi.

colorstar_egerben_2013

 

ColorStar

A november 1-i koncert amúgy jó koncert volt. Az elején kicsit nehezen indult be, talán azért is, mert a nagy létszámúnak nem mondható nézősereg csak folyamatosan szállingózott be. A közönségnek és a zenekarnak együtt kellett ráhangolnia magát a bulira, de ez a koncert felére már annyira jól sikerült, hogy a kb 30-as átlagéletkorral büszkélkedhető társaság ‘93-as házibulikat megszégyenítő lendülettel táncolt. Még egy-két oly sokat megélt egri hangosító arc is ropta – nem csoda hisz tényleg volt íve a koncertnek, és hát a Colorstar is sok-sok évvel ezelőtt fordult meg utoljára Egerben. A koncert után Másmisi pakolgatta a zenéket, néha eltalálva a pár ottmaradt szórakozó ifjú és kevésbé ifjú hangulatát, de meglepő módon olyan kommersz zenék is befértek, ami nekem már sok volt. Azaz kevés. De összességében korrekt kis este volt és kb jelenleg Egerben alter-rock-pop téren erre a korrektségre számíthatunk. Se többre, se kevesebbre.

Nincs Más

Sokan, sok helyen elsírták már, hogy Egerben bezártak, kivéreztek, elhaltak helyek. Hogy mindez minek köszönhető az többéves vita és morgás után sem látható át teljesen, de biztos benne volt a változó világ a változó igényeivel és annak nem lekövetése, az önkormányzat finoman szólva sem támogató (khm) hozzáállása a szcénához, a bürokrácia, a fiatalok brutál mértékű elköltözése Egerből. Lényeg, hogy egy klubtörténeti korszak lezárult a városban, hisz nincs Egrix, Jaffa, Ifiház, Glo:b, nem lesz Dohánygyár. És nincs Más.

Gödör van

Az elmúlt hetek, hónapok során viszont szépen kinőtte magát a Gödör. Kellett neki fél év, hogy újrapozicionálja magát, és hát a kezdet nem lehetett egyszerű, ha ilyen nem túl eredeti és ráadásul pont ezért félreérthető nevet választottak. Lásd egy tegnapi posztot:

“basszus, azt hittem, Pesten, már kezdtem lelkesedni, ezer éve nem voltam egy jó Colorstaron”.

Magát a helyet amúgy “romkocsmára” “csinálták”, amin a trendek egyfajta lekövetését véljük felfedezni, ráadásul egy-két ütemmel lemaradva. Eger iskolaváros jellegét viszont jól hozzák a pult feletti iskolatáblák és az ugrószekrény a tánctéren.De most őszre úgy látszik összeállt a koncepció. Minden héten egy-két koncert, party. Most Colorstar, múlt héten Asztiék a Psychoganggel hozták el a Rómeó Vérzik-et, jövő héten a sokak által várt Alvin, Supernem, Kozmosz buli, arra egy héttel dnb/dubstep party. Ez tényleg úgy néz ki, hogy beindult a Gödör. Túl sok kísérletezést nem várok a helytől. A Popméteresek nem hiszem, hogy tudnak olyan bandák első nem pesti koncertjét ide szervezni, akikről azt mondják, hogy másfél év múlva majd befutnak, de még most csak egy nagyon szűk réteg ismeri őket, egy Uzgin Üver lemezbemutató sem hiszem, hogy beférne a Gödörbe, stb., mert nem ez a profilja a helynek. Nem látom itt azt a (naiv, idealista, elszánt) lelkesedést, ami egy helynek a lelkét adja, ami nyitottá tesz az újra,sőt keresi azt, ami bevállalós. Viszont ha a helyén kezeljük a dolgot, akkor végre megint van egy hely Egerben, ahol korrekt koncertek vannak, ráadásul az Egerben jelenleg várható max.(!) kb. 200 fős közönség kényelmesen el is fér. Plusz a kávézó is megújult és sokkal letisztultabb, de egyben karakteresebb lett a hely. Hogy régi lemezborítókból mit lehet kihozni, azt érdemes személyesen is megnézni.

Szó ami szó a Gödör van nekünk Egerben. És szerencsére koncertfelhozatal terén Eger hozza, ami egy 25ezres* kisvárostól elvárható. Többet ne várjunk, ennek örüljünk.

Gödör Kult Klub Eger – fb official   képek a Colorstar koncertről

 * Igen, tudom, hogy Eger lakossága kb 56ezer. Direkt írtam 25-öt. Bocs, ha félreérthető. (Törő)

colorstar_egerben2_2013

Colorstar a Gödörben, 2013. nov. 1. – Fotó: Gödör fb oldal

Colorstar_Eger_2013_11_01

Colorstar koncert. Elhangzott számok. Sőt több ráadás is volt…

 

Megjegyzés készítése