Előadás a téli madáretetésről: mivel, hogyan és mikor?

madaretetes

Az egri Kaptárkő Egyesület ismét beindítja a Zöld Kör előadássorozatot. 2013. november 6-án a madarak téli etetéséről lesz szó. Köztudott, hogy télen nem minden madarunk vonul melegebb tájakra, számos faj itthon marad. Az már kevésbé közismert, hogy a tőlünk északabbra fekvő, mostohább téli klímájú területek madarai számára sok esetben Magyarország jelenti a telelőterületet. Hazánk környezetállapota ma még lehetővé teszi, hogy a ház körül gyakori madarak emberi segítség nélkül is átvészeljék a telet. Az etetés viszont nagy könnyebbséget és biztonságot jelent a környék madarainak − nekünk pedig rengeteg megfigyelési élményt −, különösen az itatással és a mesterséges odúkkal együtt, de csak akkor, ha az etetést folyamatosan, egész télen végezzük. A madáretetés, majdnem négy hónapon át tartó, éppen ezért az egyik legösszetettebb madárvédelmi munka, aminek évszázados hagyományai vannak Magyarországon. Elegendő egy kis etető a kertbe, egy itatónak használt virágalátét, az ablakba, és máris élvezhetjük tollas barátain közelségét.

Egri Zöld Kör előadássorozat – Téli madáretetés

Előadó: Balázsi Péter, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportjának titkára
Hely: Eszterházy Károly Főiskola, Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum A/113. terem, Eger, Eszterházy tér 1. – Líceum
Idő: 2013. november 6., szerda 17:00
Belépés: ingyenes
Net: fb esemény, Kaptárkő Egyesület

 

Az Egri Zöld Kör ismeretterjesztő előadássorozat az Eszterházy Károly Főiskola Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum által szervezett Könyvtári Szabadegyetem és a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület közös szervezésében valósul meg.

Az előadássorozat a „Dobó tér – Eger patak – belvárosi térsor funkcióbővítő rehabilitációja” című projekt keretében „Közel a természet” címen megvalósuló ÉMOP-2009-3.1.2./C-PA-1-017 azonosítójú mini-projekt keretében támogatásban részesült.

Megjegyzés készítése