Élete legjobb eredményét érte el Gyarmati Panka az Új-Zélandi világkupán

Élete legjobb eredményével zárta a hétvégi FIS világkupát Magyarország legeredményesebb snowboardosa, Gyarmati Panka, aki extrém időjárási körülmények között: ködben, rendkívül rossz látási- és pályaviszonyok mellett megugrotta hátraszaltóját és új trükkjét, így végül olimpiai- és világbajnokokat maga mögé utasítva a 10. helyen végzett. Az egri sportoló teljesítményével a 29. helyre lépett előre a női világranglistán.

gyarmati_panka_ugras_kozben

Elképesztő időjárási körülmények között rendezték meg a hétvégén az Új-Zélandi FIS snowboard slopestyle világkupát. A sűrű köd miatt a férfiak versenyét lefújták, de a női mezőny elindult. Panka a rossz látási viszonyok és a jeges pálya ellenére megugrotta a népszerű hátraszaltóját és az új trükkjét, az ún. frontside 540 dupla shifty-t. Ezzel a nívós mezőny 10. helyén végzett, olimpiai- és világbajnokokat megelőzve.

„Nagyon rossz volt az időnk végig, a köd sem könnyítette meg a helyzetünket, gyakorolni is alig volt lehetőség. Ám végül megtartották a lányok versenyét és tizedik lettem! Sokat jelentett, hogy a versenyre velem utazott a korábbi tanárom és jelenlegi osztrák edzőm is. Most nagyon boldog vagyok, ráadásul egy kicsit még élvezhetem a nyarat is”

– mondta az OTP Junior által támogatott snowboardos, aki eredményével a női világranglista 29. helyére ugrott elő.

A hétvégi világkupa nagyon fontos állomás volt a téli olimpiai kvalifikációban. A sportoló ezután év végén, Amerikában bizonyíthat, s ha eredményével bekerül a világranglista 24 legjobbja közé, akkor részt vehet a XXII. Téli Olimpiai Játékokon, Szocsiban.

forrás: Positive Communications sajtóanyag

 

gyarmati_panka

Megjegyzés készítése