A felkelő nap birodalma – East Fest 2014!

Magyarország, Európa keleti részének nyugodt kis medencéje és az Alföld mi annak legterjedelmesebb része. Mi juthat az ide tévedő eszébe elsőnek? Erős Pista? Unicum? Puskás Öcsi? Lehet! Mezőtúr? Kérdéses. Ahogy az is, hogy ez sokáig lesz e még így… mert közeledik július 31… készüljetek! Jön az EAST FEST 2014!

Így vébé után summázva mondhatják bátran az erre tévedők – lehet fociban nem állunk az élen, de van amiben viszont világbajnokok is könnyen lehetnénk! – főleg, ha Budapesttől is kijjebb merészkednének a lelkes turisták, és néha kicsit keletebbre jönnének. Mert megérné. De vajon tényleg? Ilyen egyszerű lenne errefelé az élet? A fiatalabb és középkorú helyiek a jelenlegi kontextusban, sőt valószínű még az idősek, akik még emlékeznek is helyeselnék a fenti állítást. Hisz így nyár idején elég csak körülnéznünk a fesztivál térképen, és megannyi lehetőség várja a merész vándorlókat kicsiny hazánk ezen féltekén is. Aki nem hiszi, annak pedig most itt az újabb bizonyíték, mivel a magyar fesztiválélet megindítójának számító – in memoriam Sörfesztivál-Wanted-Wan2 triumvirátus után – Mezőtúr ismét visszatért és megállás nélkül törekszik egyre fentebb a fesztivál földgömbön! Hogyan? Az East Fest névre keresztelt haddelhaddal, hogy újra megmutassa milyen is egy igazi alföldi virtus csuhajja módra!

A kezdésnek kicsiny, családias hangulatú fesztivál kétezer-tizenkettőben indult útnak, és a kisebb létszám ellenére a szervezők már akkor is bemutatták, hogy érdemes várni a következő nyarat. Már az első alkalommal is – a helyi stranddal karöltve – egy eszméletlen sajátos és hangulatos környezettel örvendeztették meg az arra tévedőket. A következő évben pedig a fesztivál már egy jóval nagyobb lépést tett a nagyok felé. A fiatalos szervező brigád rátermettségét mi sem bizonyította, hogy a fergeteges környezetet legendás hangulattal sikerült ötvözni. Olyannyira, hogy a kempingek már a fesztivál elején csordulásig teltek és feladták a leckét a helyieknek – erről az egri vendégek mesélhetnek -, hogy tanulván a leckéből, idén nem kizárt, még több hellyel várjanak minket. Ráadásul a fellépők is már egyre inkább a hazai zenei szcéna magjából jöttek és jönnek, hogy velünk együtt pörögjenek immáron újra a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúr városában! Ráadásul meg kell hagyni a szervezők tényleg tartják szavuk és nem felejtik el, hogy kiknek és miért készült ez a fesztivál. Nincs pucc parádé. Az árak barátiak, mind a jegyekben, mind a fogyasztható étel és ital finomságokban egyaránt. Non plus ultra, hogy a nemrégiben felújított strand mindvégig ingyenesen áll rendelkezésére a fesztiválozóknak!

Ami pedig idén vár minket nem más, mint a folytatás. Mert idén is bedobták magukat a túriak! A tavalyi rendezvényről fentebb láthattok egy kis egyveleget, és lentebb pedig most jöjjön pár idei fellépő videókkal karöltve – a mi kedvenceink közül -, hogy idén is komolyan vegyétek azt, amit lassan ideje lesz az országban mindenkinek komolyan vennie!

BRAINS

QUIMBY


MAGASHEGYI UNDERGROUND

 ALVIN ÉS A MÓKUSOK

AKKEZDET PHIAI

A fesztivállal kapcsolatos további információkat megtaláljátok a rendezvény facebook oldalán, vagy a facebookon elkészített eseménynél, és persze a rendezvény hivatalos honlapján is!

 

Megjegyzés készítése