35. Kaláka Fesztivál – beharangozó

Június végén harmincötödik alkalommal rendezik meg a Kaláka Fesztivált, Egerben ez lesz a harmadik.

Kaláka együttes

A Kaláka Fesztivál Kelet-Közép-Európa legrégebbi folkzenei fesztiválja. A változatos koncertkínálat mellett kiállítások, filmvetítések, gyerekműsorok, népművészeti vásár mesterség-bemutatókkal és városismerkedési játék teszik még teljesebbé és színesebbé a programot.

Pénteken, szombaton és vasárnap 3 színpadon 38 zenei produkciót láthat a közönség az autentikus népzenétől a világzenei előadásokig. Lesz folkjazz, folkrock, énekelt vers, blues, country, régi zene, dixieland és természetesen hazai nemzetiségi zenék is megszólalnak.

Söndörgő együttes koncertje a Kaláka fesztiválon, 2013

Söndörgő együttes koncertje a Kaláka fesztiválon, 2013

Az Eszterházy téri színpadon délelőtt és délután lesz program, amelyeknek remek kiegészítője a népi- és népi iparművészeti munkákat kínáló vásár, a mesterség-bemutatók és a kézműves gyerekfoglalkoztatók

Délután fél 6-tól a Várban két színpadon felváltva tartanak koncerteket éjfélig, ezeket követően pedig táncházak lesznek.

Csütörtökön önálló Verskoncerttel (költők és verséneklők) várják a közönséget a noszvaji de la Motte kastélyba.
A Bródy Sándor Könyvtárral irodalmi (Balassi Bálint munkássága), az Egri Kulturális és Művészeti Központtal iparművészeti (Ardai Ildikó textilművész gyűjteményes tárlata), a Kis Zsinagóga Galériában pedig fotókiállítást (Halmos Béla zenész, népzenekutató emlékére) rendeznek.

Illés György kétszeres Kossuth-díjas, lokálpatrióta egri operatőrre néhány, Eger környékén forgatott filmjének vetítésével emlékeznek, születésének 100. évfordulója alkalmából.

A fesztivál Eger-regE Túra című városismerkedési játékában idén Balassi Bálint, Vitkovics Mihály és Illés György életével és munkásságával kapcsolatos emlékhelyeket kereshetnek meg az érdeklődők.

A 35. Kaláka Fesztivál programja, a bérlet- és jegyvásárlási lehetőségek, szállás- és utazási ajánlatok és más, a fellépőkkel és a rendezvényhelyszínekkel kapcsolatos információk a honlapjukon olvashatók.

35. Kaláka Fesztivál

Idő: 2014. június 26-29.
Hely: Eger
Net: www.kalakafesztival.hu

Forrás, képek: Kaláka fesztivál sajtóanyag

Miqueu és Baltazar Montararo a kaláka fesztiválon

Miqueu és Baltazar Montararo a Kaláka fesztiválon

Megjegyzés készítése